U-17> Z jasnimi cilji v pomlad

Kadetska selekcija se od 6. januarja zavzeto pripravlja na pomembno nadaljevanje prvenstva v 2.SKL zahod.

Prvo spomladansko prvenstveno tekmo bodo nogometaši Brinja odigrali v Biljah.

 

O tem, kako so potekale priprave nadarjene generacije nogometašev in kakšni so cilji skozi prvenstvo smo se pogovarjali z odgovornim za delo strokovne ekipe Goranom Markovičem.

Še trije tedni nas ločijo do začetka spomladanskega dela prvenstva. Za sedaj smo lahko zadovoljni z opravljenim delom. Ekipo smo dodatno okrepili, predvsem s fanti na katere lahko računamo tudi v prihodnje. Nekatere fante pa smo posodili v druge klube (Sežana in Trebnje), kjer je cilj da si nabirajo igralne minute, saj bodo ti fantje v naslednji sezoni zelo pomemben del kadetske ekipe. Fantje na treningih delajo izjemno, predvsem pa jih žene kolektivni duh in pa zelo velika želja po napredovanju. Imamo cilj, da zmagamo ligo in skupaj z mladinci napredujemo v 1. slovensko mladinsko in kadetsko ligo.

 

Selekcija kadetov je v letošnjem koledarskem letu odigrala že 9 trening tekem, na nekaterih je bil prikazan že zelo visok nivo nogometne igre.

Na tekmah v pripravljalnem obdobju delujemo dobro, predvsem v kontroli igre (posesti) smo samozavestni, mogoče na trenutke preveč igrivi, imamo veliko rizika v igri, kljub temu pa me veseli, da se fantje zavedajo zakaj to počnemo in so zato tudi v obrambnih nalogah zelo natančni, seveda se pojavljajo napake, ki so sestavni del športa, ampak jih odpravljamo iz tekme v tekmo.

 

Pred celotno ekipo je pomembna naloga, je zaradi tega pričakovati kakšna odstopanja v sami igri?

Kljub temu, da je pred nami pomembnih 11 tekem, ne želimo odstopiti od našega stila igre. Vemo, da smo s tem načinom ena redkih ekip, ki izvaja tehnično/taktične naloge, ki jih v tej kategoriji ne vidimo ravno pogosto. Da delamo nekaj drugačnega, ter da smo ob tem na pravi poti, kaže tudi to, da prvoligaške sredine (predvsem Ljubljanski klubi) vsak prestopni rok "kličejo" veliko naših igralcev. Smo pa ponosni na vse te fante, da nam zaupajo, predvsem pa verjamejo v naš sistem dela in vidijo, da lahko napredujejo prav tako kot njihovi vrstniki v "večjih" klubih. Se pa zavedamo, da se bo našel tudi kak posameznik, ki bo iskal drugačno pot. Do začetka bomo odigrali še tri pripravljalne tekme v katerih bomo uigravali še nekatere taktične detajle, v katerih bomo iskali še večjo raznolikost v sami igri.

 

V sedmih tednih je bilo opravljeno res veliko aktivnosti, kaj bi dejali za konec?

Na koncu bi se rad zahvalil vsem staršem, da nas spodbujajo in nudijo prepotrebno pomoč, da lahko vse aktivnosti opravljamo po planu in tako prvenstvo dočakamo optimalno pripravljeni. Verjamem, da vam bomo vašo podporo vračali z našimi dobrimi igrami na igrišču.

 

ODIGRANE TEKME:

Brinje : Primorje 4:1
Dekani : Brinje 0:12
Koper : Brinje 2:2
Rijeka : Brinje 5:0
Brinje : Šenčur U19 5:0
Gorica : Brinje 0:3
Brinje : Triglav 5:1
Udinese : Brinje 0:2
Brinje : Radomlje 3:2

PRIHAJAJOČE TEKME:

sreda 25.2 Brinje : Šenčur
sobota 28.2 Brinje : Simer
sobota 7.3. ????