3.SNL> V Kranju do novih treh točk

NK SAVA KRANJ : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 2 (0:1)
Jure Zukanovič(47'); Domen Klančnik(13'), Rok Šporar(66')

V zadnjem prvenstvenem krogu, prvega dela prvenstva v 3.SNL zahod so se nogometaši Brinja iz gostovanja pri Savi Kranj vrnili s polnim izkupičkom.

Hitro so Grosupeljčani zagospodarili na igrišču v Stražišču in že v 13. minuti tekme sta domačo obrambo izigrala Kevin Tomšič kot podajalec in Domen Klančnik kot strelec za vodstvo z 0:1. V nadaljevanju prvega polčasa so bili domači večino časa stisnjeni na svojo igralno polovico in so pretili iz protinapadov. Nogometaši Brinja so si pripravili nekaj lepih priložnosti za zadetek, a bili v zaključkih nezbrani.

Grosupeljčani so takoj v začetku drugega dela igre doživeli hladen tuš, domači so zadeli za 1:1. V nadaljevanju je bila tekma vse bolj dinamična. V 66. minuti je Rok Šporar izkoristil kazenski strel za novo vodstvo Brinja, potem ko so po prekršku nad Domnom Klančnikom v kazenskem prostoru, domači ostali tudi z igralcem manj na igrišču. Do konca tekme se rezultat ni več spreminjal in zmaga je zasluženo odšla na Dolenjsko. Končni rezultat 1:2

Trener Sanel Konjević po tekmi: "Fantje so dominirali v 1 polčasu in si poleg krasnega zadetka ustvarili nekaj zelo dobrih priložnosti. Vodstvo pred premorom bi lahko bilo precej višje. V 2 polcasu smo zelo dobro odreagirali na hitro prejeti zadetek in tudi končno zadeli z enajstmetrovke. Menim, da smo glede na prikazano zasluženo dosegli vse 3 točke."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Po prvi polovici prvenstva so nogometaši Brinja na 3. mestu prvenstvene lestvice 3.SNL zahod, točkovno izenačeni z drugo Elto Izolo, za vodilno Ilirijo zaostajajo 11 točk.

V nadaljevanju prvenstva se liga razdeli v dve ligi: "Liga za prvaka" in "Liga za obstanek"

V soboto 15.05.2021 v Grosuplje v okviru 14. kroga "Lige za prvaka" prihaja Postojna.