Domen Klančnik po zmagi nad Rudarjem: Borili smo se za vsako žogo

Brinje so v soboto zabeležile drugo zmago na tretji tekmi spomladanskega dela prvenstva. Na domačem igrišču so po izjemnemu zadetku Klančnika premagali Rudar iz Velenja. Po obračunu z bivšim prvoligašem nam je svoje misli razkril strelec edinega zadetka na srečanju, Domen Klančnik.

Komentar tekme

Za nami je zelo težka tekma. Igrali smo proti kvalitetnemu nasprotniku, svoje pa je dodal še teren, ki ni bil zahteven. Nobena ekipa si ni pripravila veliko priložnosti za gol. Nam je uspelo zadeti nekje na polovici prvega polčasa in to prednost smo uspešno zadržali do konca srečanja. Za nas so to pomembne tri točke, še posebno veseli pa smo, da smo uspeli zmagati pred domačimi navijači. To je poseben občutek. 

O čudovitem zadetku

Žoga je prišla do mene približno 30 metrov od gola, nato pa sem jo povedel proti vratom in streljal. Na našo srečo sem meril natančno in končala je v mreži. Seveda sem zadetka vesel, a najbolj pomembno je, da je ekipi prinesel zmago.

O zahtevnosti tekme

Na trenutke res ni bilo lahko igrati, a z borbenostjo smo jih prebrodili. Če smo imeli proti Aluminiju v določenih momentih nekaj nesreče, se je danes nekaj stvari obrnilo nam v prid. A tako je v nogometu, včasih ti da, včasih ti vzame.

O načrtu pred tekmo

Vedeli smo, da nam ne bo lahko. Pripravljeni smo bili na zahtevno srečanje, a močno smo si želeli pozitivnega rezultata. To se je videlo tudi na igrišču, kjer smo se borili za vsako žogo. Teren ni dopuščal preveč lepote v igri, zato je bil tak pristop nujen. Na koncu lahko rečem, da je cilj izpolnjen in to je najbolj pomembno.