3.SNL> S petico na zimski premor

ADRIA : BRINJE GROSUPLJE 0 : 5 (0:4)
Luka Polanc(4'-ag), Ajdin Dergić(9'), Jan Keržič(10'), Domen Klančnik(42'-11m), Nik Zrnec(81')

Silovit pričetek grosupeljskih nogometašev je že v prvih desetih minutah tekme prinesel odločitev o končnem zmagovalcu.

Številčnica na sodnikovi uri še ni kazala celih 10 minut igre, ko je Brinje Grosuplje že vodilo s 3:0. Že v 3. minuti srečanja je predložek Domna Klančnika, domači igralec Luka Polanc preusmeril v lasten gol za vodstvo Brinja z 0:1. V 9. in 10. minuti igre sta bila v Adrijinem kazenskem prostoru pozorna Ajdin Dergić in Jan Keržič. Njuna strela sta končala v mreži Adrie za visoko vodstvo 0:3. Nadaljevanje je bila le še rutina in koncentracija. Še pred koncem prvega polčasa je iz kazenskega strela zadel še Domen Klančnik za visoko vodstvo 0:4 ob polčasu tekme.

Tudi v nadaljevanju igre v drugem polčasu je Brinje Grosuplje brez težav nadziralo potek srečanja. Ob zaključku tekme so priložnost za igro dobili tudi trije igralci mladinske ekipe in se tudi tokrat vpisali v statistiko. Po lepi podaji Anžeta Šparovca je Nik Zrnec, v četrtem nastopu v članski kategoriji, dosegel svoj prvi zadetek in postavil končni izid srečanja 0:5.

Po tekmi in hkrati uspešnem zaključku jesenskega dela prvenstva 3.SNL zahod se je razgovoril tudi trener Goran Marković, ki je povedal "Še zadnja tekma, ki smo jo opravili z odliko. Tekma, na kateri so točke vknjižene vnaprej so po navadi najtežje. Fantje so tekmo odlično odprli in vprašanje zmagovalca rešili v prvih desetih minutah. Do konca so odigrali zrelo in tekmo mirno pripeljali do konca. Igralna površina je bila zelo zahtevna, zato smo lahko še bolj ponosni na zrelost naše ekipe, da so situacije reševali enostavno in konkretno. Sedaj nas čaka podrobna analiza in smernice za naprej. V ekipi bo zagotovo prišlo do določenih sprememb, predvsem pa bo cilj, da ekipa še dodatno naredi korake najprej v smeri, ki smo si jo zastavili pred sezono. Na koncu fantom čestitke za uspešno odigrano pol sezono, čeprav po prvih krogih ni delovalo, ampak samo z njihovim delom in seveda določenim odrekanjem smo tudi to "krizo" prebrodili. Na koncu zahvala vsem navijačem, podpornikom in vsem strokovnim delavcem za spremljanje oziroma kakršnokoli pomoč v tej pol sezoni, ki je za nas zelo uspešna."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Po izjemnem finišu jesenskega dela prvenstva, ko je Brinje Grosuplje nanizalo 5 zaporednih zmag s skupno gol razliko 14:1, so se Grosupeljčani povzpeli na sam vrh prvenstvene lestvice 3.SNL zahod, kjer bodo tudi prezimili. Naporen in pomemben je bil predvsem zadnji teden, ko so nogometaši na tri dni gostovali pri Lescah, Izoli in Adri.

Čestitke vsem akterjem za odličen jesenski rezultat, predvsem pa za igro v zadnjem obdobju, ko je ekipa vidno rasla iz tekme v tekmo. Navijačem zahvala za podporo doma in na gostovanjih in s klicem "se vidimo 12. marca 2022, ko bomo v derbiju 15. kroga doma gostili Famo Vipava".

Video posnetek tekme (do 34. minute).

Video posnetek tekme (od 39. minute).

Foto gelerija: