ZDRAVNIŠKI PREGLED
(NK BRINJE-GROSUPLJE)

 

Spoštovani starši!

Za vsa uradna nogometna tekmovanja v Sloveniji mora nogometaš opraviti zdravniški pregled, ki dokazuje, da je sposoben prenašati športne obremenitve svoje športne panoge. 

Paket vsebuje vse potrebno za temeljit in strokoven pregled naših nogometašev ter nam (klubu, trenerjem in staršem) s tem zagotavlja brezskrbno delovanje. Starši boste imeli po pregledu jasno sliko o zdravju vašega nogometaša, ki je dnevno obremenjen s treningi in tekmami. Trenerji pa bodo imeli dokazilo o zdravju nogometaša in sposobnosti obremenitve njegovega organizma.

Kot že omenjeno, obvezne zdravniške preglede predpisuje Nogometna zveza Slovenije. Ti pregledi so namreč zelo učinkovita preventiva morebitnemu ogrožanju zdravja naših nogometašev oz. ugotavljanja morebitnih zdravstvenih nepravilnosti ter tako hitrejšega odpravljanja le teh.

Zdravniški pregledi se izvajajo enkrat letno (običajno v začetku sezone – avgust/september, ali ob novi registraciji) in veljajo za obdobje enega leta. Vsak nogometaš, ki želi igrati v tekmovalnih ekipah mora imeti pozitivne izvide pregleda.

 

Zdravniške preglede se opravlja pri dr. Barbari Peče Breznik v zasebni specialistični ordinaciji MEDICINA DELA, PROMETA IN ŠPORTA. Ordinacija se nahaja na PARMOVI ULICI 53, v Ljubljani. Termine bodo fantje dobili pri trenerju svoje selekcije. Že zdaj vas prosim, da se držite svojega termina.
Zdravniški pregled se plača direktno pri pregledu in znaša 60€ (plačilo ni možno s kartico). Cena je enaka za vse selekcije.

Pregled vključuje:
- anamneza
- klinični pregled pri specialistu medicine dela
- antropometrične meritve in BMI
- laboratorij: hemogram
- EKG
- spirometrija
- izdaja zdravniškega spričevala
- pisno obvestilo pregledani osebi

Barbara Peče Breznik, dr. med., dr. dent. med.
MEDICINA DELA, PROMETA IN ŠPORTA
PARMOVA ULICA 53
1000 LJUBLJANA

Za vsa uradna nogometna tekmovanja v Sloveniji mora nogometaš opraviti zdravniški pregled, ki dokazuje, da je sposoben prenašati športne obremenitve svoje športne panoge.

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Erik Merdanović, erik.merdanovic@nkbrinje.si ali 0402017139.