Modro-rumeni boljši od Dekanov

Nogometaši Brinja so na gostojočem srečanju v Dekanih zmagali z rezultatom 0:2. 

Modro-rumeni so od samega začetka pokazali, po kaj so prišli na Primorsko. Bili so dominantna ekipa, ki je nadzorovala ritem igre in prihajala do priložnosti. Prvo je izkoristil Samo Matjaž, ki je najvišje skočil v kazenskem prostoru in zadel za zasluženo vodstvo. Tekom tekme varovanci Gorana Markovića niso popuščali. Domači si niso priigrali resnih priložnosti, tako da niso resno ogrožali vodstva. V drugem polčasu je po lepi akciji zadel še Jovićević in zmagovalec je bil odločen. 

Glavni trener Brinja, Goran Marković je po tekmi pohvalil svoje varovance in bil s prikazanim zelo zadovoljen: »Fantom čestitam za dobro tekmo. Pogoji za igro so bili zelo dobri, kar se je poznalo pri naši igri. Celotno tekmo smo bili dominantna ekipa, imeli nadzor in posest žoge. Ustvarili smo si veliko več priložnosti in na koncu zasluženo zmagali. Če bi v nekaterih trenutkih sprejemali boljše odločitve, bi lahko bila ta zmaga še višja. Veseli me dejstvo, da domači ekipi nismo dovolili niti ene resne priložnosti, kar je še dodaten pokazatelj naše prevlade na igrišču.«

Zaključil je s pohvalo domačinom: »Rad bi pa tudi pohvalil Dekane, saj je bilo njihovo igrišče zelo dobro pripravljeno. Trenutno je zagotovo eno boljših igrišč v ligi.«

Goran Marković po tekmi s Tolminom: "Fantom nimam kaj očitati."

Modro-rumeni so v Tolminu utrpeli poraz s 3:0. Potek srečanja je v veliki meri narekovalo zahtevno igrišče, ob tem pa varovanci Gorana Markovića niso uspeli izkoristiti številnih priložnosti, ki so si jih priigrali. Po tekmi smo glavnega trenerja Brinja prosili za kratek komentar tekme.

»Za nami je zelo zahtevna tekma v Tolminu. Težko bi govorili o igri nogometa, ampak prej o borbi z igriščem. Rezultat je absolutno previsok, glede na dogajanje na igrišču, saj so domači prišli do vodstva z 2:0 brez, da bi udarili na gol. Potem se je pa tekma odvijala v njihovi smeri, saj mi svojih priložnosti nismo izkoristili. Žoga enostavno ni hotela v mrežo. Fantom nimam kaj za zameriti, borili so se do konca in pokazali željo, da bi prišli do točk, a v takšnih pogojih z načinom igre, ki ga mi zagovarjamo, to žal ni bilo mogoče. Ekipi Tolmina čestitam za zmago,« je zaokrožil Marković.

Sklenil je s pogledom naprej: »Mi se moramo čim prej usmeriti na naslednji obračun, ko se bomo pomerili z ekipo Dekanov. Dobro moramo trenirati in priti v formo, da bomo konstantno začeli nabirati točke.«

Poraz v Tolminu

Nogometaši Brinja so v petek, 11. oktobra, odigrali srečanje 10. kroga 2. SNL. V Tolminu so izgubili z rezultatom 3:0.

Modro-rumeni niso imeli svojega dneva. Na zahtevnem igrišču nikakor niso uspeli vzpostaviti svojega ritma igre in nasprotnikom dovolili, da so dosegli tri zadetke, medtem ko niso izkoristili priložnosti, ki so si jih priigrali. V prvem polčasu je Tolmince enkrat rešila prečka, drugič pa v zaključku izjemne priložnosti varovanci Gorana Markovića niso bili dovolj zbrani.

Na drugi strani so domači v prvem polčasu dvakrat izkoristili slabo posredovanje Brinja v kazenskem prostoru. Na uradnem zapisniku so celo zabeležili dva avtogola modro-rumenih, in sicer Matka in Dergića. Dvome o zmagovalcu je v drugem polčasu razblinil Rutar, ki je postavil končni rezultat 3:0.

Moštvo iz Grosuplja se bo poskušalo vrniti na zmagovalna pota v soboto, 19. oktobra, ob 15.00, ko bodo gostovali v Dekanih.

Iz Bilj se vračamo s točko

Nogometaši Brinja so v torek, 8. 10., odigrali zaostalo srečanje 2. SNL. V gosteh so remizirali z Biljami z rezultatom 1:1.

Srečanje je v veliki meri zaznamovalo vreme, saj so obilne padavine zelo pripomogle k temu, da je igrišče dokaj hitro postalo slabo. Igranje lepega nogometa je bilo oteženo in nogometaši obeh ekip so se morali prilagoditi igralnim pogojem. V prvem delu tekme so bili uspešnejši modro-rumeni, ki so že v 9. minuti prišli do vodstva. Domačega vratarja je premagal Zorica. Nogometaši Bilj so bili blizu izenačenja, a izkazal se je Zrnec, ki je Bregantiju ubranil enajstmetrovko.

V drugem delu tekme sta ekipi prikazali borbeno predstavo, a prostora za lepote nogometa ni bilo več, saj je bilo igrišče že popolnoma razmočeno. Razmerje moči je bilo večinoma enakovredno, a domači so uspeli priti do izenačenja. Po visoki podaji v kazenski prostor se je Breganti odkupil za zapravljeno enajstmetrovko in zadel za 1:1. Do konca tekme sta imeli obe moštvi še nekaj polpriložnosti, a rezultat se ni spremenil.

S športnim direktorjem o sestavi modro-rumene ekipe

Nova sezona 2. SNL je že v polnem zamahu in modro-rumena ekipa je v zaključnih dneh prestopnega roka dobila še zadnje okrepitve. Športni direktor Tine Zupan je bil v tesnem sodelovanju z glavnim trenerjem, Goranom Markovićem, kot vselej odgovoren za sestavo moštva, ki je med prestopnim rokom doživelo kar nekaj sprememb. S športnim direktorjem smo se pogovarjali o odhodih, prihodih in trenutni ekipi, ki nastopa v modro-rumenih barvah.

Po lanski zelo dobri uvrstitvi je med prestopnim rokom prišlo do številnih sprememb v modro-rumeni ekipi: »Prestopni rok je vselej nekaj, kar te lahko presneti. Po lanskem uspehu, ko smo končali na petem mestu, smo doživeli velike spremembe v ekipi. Fantje so se pokazali v dobri luči in posledično dobili drugje boljše finančne pogoje. Nekateri so se vrnili s posoje v matične klube in vse to je nekaj čisto normalnega. Temu se je potrebno prilagoditi in mi smo se na to odzvali s kadrovanjem, ki ga je bilo več, kot smo si ga želeli. Druga liga ima pač specifiko, da je precej tranzitna. Mi smo tega navajeni, saj smo klub gradili z mladinskega pogona, kjer se igralci menjajo na leto oziroma dve.«

Ekipa se je gradila do zadnjih dni prestopnega roka: »Imamo svojo pot, da igralce izbiramo individualno in tako smo delali tudi tokrat. Nekateri fantje niso bili navajeni takšnega trenažnega procesa, kot ga imamo v Grosuplju, nekateri so bili izven tekmovalnega ritma, ampak sedaj se to počasi sestavlja in dobiva pravo podobo.«

Iz tabora Gorana Markovića je odšlo tudi nekaj nosilcev igre, ki so v zadnjih sezonah predstavljali steber ekipe: »To so fantje, ki so nam veliko dali in klub je veliko dal njim. Nismo se razšli v čudnih okoliščinah, ampak smo se vse sporazumno dogovorili. Situacija z Lanom Piskuletom se je sicer vlekla preveč časa in se je ta odhod zgodil tik pred začetkom prvenstva, kar za nas zagotovo ni bilo najboljše, glede na to, da je bil naš najboljši igralec in kapetan. To nas je malo negativno presenetilo, ampak je pa res, da je sam že na začetku prestopnega roka povedal, da z veliko verjetnostjo odhaja, takrat je bila predvsem v igri tujina. Posledično smo ta prihod pričakovali in bili nanj pripravljeni. Vsem fantom smo hvaležni za njihov doprinos klubu in veseli nas, da so klub zapustili v boljšem stanju, kot so prišli, kar je nov dokaz našega kvalitetnega dela.«

Glavno vprašanje, ki se je porajalo po koncu prestopnega roka je bilo: Ali ste uspeli nogometaše, ki so odšli, adekvatno nadomestiti: »Čas bo pokazal, ali smo uspeli igralce, kot sta Piskule in Brkić, adekvatno nadomestiti. O tem je v tem trenutku težko govoriti. Imamo veliko potenciala v mladih nogometaših, poleg tega smo se letos odločili tudi za dva hrvaška nogometaša z dodano vrednostjo. Iskali smo na vse različne načine, saj je druga liga zelo zahtevna in potrebujemo nogometaše, ki so jo sposobni igrati. Mislim, da imamo veliko kvalitete in verjamem, da smo sposobni doseči cilj, da se uvrstimo med pet najboljših ekip. Ta sezona bo sicer za nas zelo posebna zaradi prenove športnega parka, ki prinaša določene nevšečnosti za ekipo, sploh na začetku prvenstva, saj igramo tekme v Ivančni Gorici. Bolj kot trenutno rezultatsko situacijo torej gledamo celostno stanje kluba in gradimo ekipo z mislijo na prihodnost. Ekipa, ki je v lanski sezoni dosegla tako dober rezultat, se je gradila skozi tri prestopne roke, tako da smo sedaj ponovno začeli z gradnjo. Verjamem, da lahko že pozimi naredimo nov korak naprej.«

Delitev točk s Taborom iz Sežane

Nogometaši Brinja so v petek, 20. septembra odigrali srečanje 7. kroga 2. SNL. V Ivančni Gorici so z rezultatom 2:2 remizirali s Taborom iz Sežane.

Modro-rumeni so srečanje boljše otvorili in bili podjetnejši nasprotnik. Nadzorovali so potek srečanja in prihajali v obetavne situacije za zadetek, a je vselej zmanjkala tista zaključna podaja, s katero bi varovanci Gorana Markovića prišli pred gol nasprotnika. Na drugi strani so se gostje osredotočali na protinapade. Enega takih so izpeljali v 28. minuti in domačim branilcem ni preostalo drugega, kot na naredijo prekršek na robu kazenskega prostora. Prosti strel je izvajal Zlatev in z močnim strelom premagal Trobca. V 34. minuti so Sežanci povišali vodstvo, ko je Stančič s pridom izkoristil hudo napako domače ekipe in postavil rezultat prvega polčasa, 0:2 za Tabor.

V drugem polčasu so domači še dodatno pritisnili na plin in povsem nadigrali Tabor. Bili so kombinatorni in redno prihajali v priložnosti za zadetek. Eno takšnih so izkoristili v 61. minuti, ko je Marinić z izjemni strelom premagal vratarja Tabora. Po doseženem zadetku so modro-rumeni konstantno oblegali vrata gostov in pretili z novim zadetkom. Nanj so morali čakati vse do 81. minute, ko je Zorica izkoristil najstrožjo kazen. Do konca srečanja so modro-rumeni poskušali priti do popolnega preobrata, a jim ni uspelo. Vknjižili so zasluženo točko, za kaj več pa je bilo premalo zbranosti v zaključkih akcij. 

 

Novinci o prvih vtisih v modro-rumenem taboru

Zadnji trije novinci v modro-rumenem dresu so mladi, talentirani nogometaši, ki so močno okrepili ekipo Brinja. Vsi trije so prepoznali dobro delo našega kluba z mladimi in so prišli v Grosuplje na posojo z željo po napredku. Z vsemi tremi smo se pogovarjali o razlogih, zakaj so izbrali prav Brinje, ter o prvih vtisih o klubu in ekipi.

Nikola Jovićević je med modro-rumene prišel na posojo iz Mure: »Za Brinje sem se odločil, ker sem o klubu slišal veliko dobrih stvari. Po pogovoru z vodilnimi iz kluba sem vedel, da je to pravi klub, v katerem lahko najbolj napredujem in seveda naberem čim več minut. Vem tudi, da dobro delajo z mladimi, saj so mlajše selekcije vedno igrale dober nogomet.«

Novim soigralcem se je pridružil pred dobrim tednom in zaenkrat je zelo zadovoljen: »Prvi vtisi so zares izvrstni. Vsi so me zelo lepo sprejeli. Trener je odličen, zelo podobno tudi vidiva nogomet, saj je želja imeti čim več žoge v naši posesti. Treningi so temu primerni in sem res zelo zadovoljen. Tudi soigralci so kvalitetni in mislim, da lahko pridemo do lepih rezultatov.«

20240917 093109

»Moji cilji so vedno visoki. Seveda je primarni cilj, da z ekipo dosegamo čim boljše rezultate in dvignemo klub čim višje na lestvici. Kot sem že omenil, hočem nabrati čim več minut, golov, asistenc in dobrih iger, saj lahko tako najbolj pomagam ekipi,« je nesebično nadaljeval mladi ofenzivni vezist, ki ima kljub mladosti že precej nogometnih izkušenj. Želi si jih unovčiti tako, da si prisluži vidno vlogo v ekipi: »Seveda hočem biti eden pomembnejših igralcev ekipe. Zavedam se, zakaj sem bil pripeljan, in sem tudi pripravljen prevzemati čim več odgovornosti. Hočem pomagati štabu in soigralcem, da se vsi dvignemo še na višji nivo, ker verjamem, da lahko ta ekipa poseže zelo visoko.«

Istočasno kot Jovićević je iz Mure prišel tudi 20-letni Luka Turudija, ki se je v mladinskem nogometu dokazal v Domžalah. Tudi njega je, ko je izbiral klub za posojo, prepričal način dela pod vodstvom Gorana Markovića: »Za Brinje sem se odločil zaradi načina dela. Že pred prihodom sem slišal samo dobre stvari glede treningov, organizacije, dobrih pogojev in seveda tudi načina igre, saj igrajo zelo lep nogomet, ki mi zelo ustreza.«

Pravi, da so ga soigralci lepo sprejeli in da se je v ekipo dobro vključil: »Prvi vtisi so fantastični. Od prvega dne so me sprejeli super in imam občutek, da sem tu že kar nekaj časa. Od trenerjev do soigralcev, vsi so zares super. Glede treningov sem presenečen, da so tako kvalitetni, močni in posledično zelo dobri na nivoju prve lige.«

20240917 093016

Njegovi cilji so zelo visoki: »Moji cilji v Brinju so, da s fanti dosežemo čim boljše rezultate in smo konkurenčni za vrh. Ni skrivnost, da bi se rad v času svojega bivanja v Brinju z ekipo povzpel na vrh lestvice. Imamo res dobro ekipo in mislim, da je tam naše mesto.«

Zadnji novinec pa je bil z Brinjem že zelo dobro seznanjen. Še več, tukaj je preživel ključna leta svoje nogometne šole. Samo Matjaž je pri kadetih odšel k italijanskemu SPAL-u, nato k Interju, zdaj pa se je prek Celja vrnil domov. Ob vrnitvi v domače okolje se počuti, kot da nikoli ne bi odšel: »Fantje so me odlično sprejeli in poskrbeli, da sem se hitro vklopil v ekipo. To mi je zelo pomagalo že na prvi tekmi, saj je bilo tako veliko lažje. Nekaj časa že nisem igral tekme in občutki, ko sem ponovno stal na terenu, so bili odlični. Rezultatsko smo se kot ekipa zelo dobro odrezali, pa tudi s svojo predstavo sem zadovoljen. Samo tako moramo nadaljevati in dobri rezultati nam bodo sledili.«

20240917 093631

Modro-rumeni boljši od Drave

Nogometaši Brinja so v petek, 13. septembra, odigrali srečanje 6. kroga 2. SNL. V gosteh so premagali Dravo z rezultatom 1:4. 

Srečanje je bilo zaradi neugodnih vremenskih razmer odigrano na igrišču za umetno travo in modro-rumeni so od samega začetka kazali, da so na Ptuj prišli po tri točke. Terensko premoč je kronal Kan Kovač, ki je v 30. minuti zadel za vodstvo Brinja. Slednje je trajalo le dobrih 10 minut, saj so domači v 42. minuti uspeli izenačiti. Odziv varovancev Gorana Markovića ne bi mogel biti boljši. Že v naslednji minuti so uspeli priti do novega vodstva. Malo jih je tudi pobožala sreča, saj so domači zatresli lastno mrežo in ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 1:2.

V drugem polčasu modro-rumeni niso prepuščali stvari naključju. Marinić je prek enajstmetrovke povišal vodstvo na 1:3, vse dvome o zmagovalcu pa je v 86. minuti razblinil Zorica. Brinje so tako zabeležile tri točke in so sedaj pri 10. 

Naslednja tekma bo na sporedu v petek, 20. septembra, ko se bo četa Gorana Markovića v Ivančni Gorici pomerila s sežanskim Taborom.

Samo Matjaž se vrača domov

Samo Matjaž se vrača v Brinje. 20-letni branilec, ki je svojo kariero začel prav v Grosuplju, prihaja na posojo iz Celja.

20240907 164131s

Matjaž je prve nogometne korake naredil v modro-rumenih barvah in se leta 2021, ko je nastopal za kadetsko selekcijo, preselil v italijanski SPAL. Po polovici sezone je naredil nov odličen prestop in podpisal za sloviti milanski Inter. Po nastopanju za mladinske selekcije črno-modrih, je pred letošnjo sezono sklenil sodelovanje s celjskim prvoligašem, sedaj pa po članske izkušnje prihaja v Brinje.

Ob sklenitvi sodelovanja je dejal: »Vedno se je lepo vrniti domov. V Brinju je odlično okolje za razvoj, saj odlično delajo z mladimi nogometaši in jim ponujajo številne priložnosti. Preden sem odšel v tujino sem že sodeloval z Goranom Markovićem in vesel sem, da bom ponovno zaigral pod njegovim vodstvom. Moja glavna cilja sta, da se še naprej nogometno razvijam in ekipi pomagam do dobrih rezultatov.«

Samo, dobrodošel doma!

Jovićević in Turudija iz Mure v Brinje

Na zadnji dan prestopnega roka se je ekipa Brinja dodatno okrepila. Iz Mure sta na posojo prišla Nikola Jovićević in Luka Turudija.

20-letni Jovićević je po nogometni izobrazbi napadalni vezist in ima kljub svoji mladosti že precej izkušenj, tudi na najvišjem nivoju slovenskega nogometa. Svojo kariero je začel pri Interblocku, pri kadetski selekciji pa je odšel k Olimpiji, kjer se je zadržal do sezone 2020/2021, ko je odšel k rumeni družini iz Domžal. Tam je zabeležil tudi svoje prve nastope v 1. SNL, takrat še kot mladinec. Na sredini sezone 2022/2023 se preselil k Muri in nadaljeval z zbiranjem nastopov med slovensko elito. Skupaj jih ima na svojem računu že 38, poleg tega pa ima tudi 2 zadetka.

Turudija šteje 19 let in se najboljše znajde na sredini igrišča. Tudi on je v mladinskih kategorijah branil barve Domžal in se na polovici sezone 2022/2023 preselil k Muri. Prve nogometne korake je sicer naredil v mlajših selekcijah Slovana. Obetavni mladinski reprezentant Slovenije je zbral že 19 nastopov v 1. SNL, sedaj pa v želji po napredku in priložnostih prihaja med modro-rumene.

Nikola in Luka, dobrodošla v Brinju!