Luka Žinko igralsko-trenerska okrepitev NK Brinje Grosuplje!

Dolgoletni prvoligaški igralec in nekdanji slovenski reprezentant Luka Žinko je nova zimska pridobitev NK Brinje Grosuplje.

Po izteku pogodbe z zadnjim klubom NK Bravo se je 38-letni Ljubljančan Brinju pridružil v dvojni vlogi. Bo pomembna okrepitev članskega moštva, ki se bori za preboj v 2. SNL, opravljal pa bo tudi vlogo pomočnika trenerja moštva U19.

Žinko je v karieri zbral več kot 300 nastopov v SNL, z Domžalami osvojil dva naslova državnega prvaka in igral tudi v Franciji, Turčiji, Rusiji, Azerbajdžanu, na Kitajskem in na Cipru. V majici slovenske reprezentance je zbral tri nastope.

Prihod osebe s takšnim nogometnim pedigrajem je velika pridobitev za Brinje ter dokaz rasti kluba v zadnjih letih. Prepričani smo, da sklenitev sodelovanja z Žinkom pomeni izjemen korak za grosupeljski nogomet in potrditev naših ambicij, da v prihodnje posežemo po še boljših rezultatih in nadaljujemo z razvojem kluba in nogometa v regiji.

Njegova igralska kvaliteta in avtoriteta nista sporni, se pa zelo veselimo tudi njegovega trenerskega doprinosa. Luka ima visoke trenerske ambicije. Veseli smo, da ga je prepričala naša zgodba in se veselimo skupnih izzivov v prihodnje.

Žinko je z NK Brinje Grosuplje sklenil dolgoročno pogodbo.