Stadion v Športnem parku Brinje Grosuplje bo dobil novo tribuno.

V minulem tednu so se v Športnem parku Brinje pričela pripravljalna dela za izgradnjo nove tribune ob nogometnem igrišču z naravno trevo.

Dobili smo novo potrditev, da se kljub vsem težavam, vztrajnost in dobro delo izplačata. Nogometni klub Brinje Grosuplje je v Občini Grosuplje eno najprepoznavnejših športnih društev, ki je v dveh desetletjih obstoja prerasel v enega najboljših nogometnih klubov v Sloveniji, znanega po odličnem delu z mladimi nogometaš. Ob tem pa po številu aktivnih članov sodi čisto v vrh slovenskih nogometnih klubov. Da ne gre le za kvantiteto, temveč predvsem kvaliteto je Nogometni klub v preteklosti že dokazal. Nenazadnje z osvojitvijo naslova državnih prvakov v kategoriji kadetov U-17 in zmago članov v 3.SNL zahod, ki je prinesla uvrstitev v 2.SNL.

To so rezultati, ki ne bi bili doseženi brez podpore lokalnega okolja. Občina Grosuplje pod vodstvom župana dr. Petra Verliča je že v preteklosti prepoznala pomembnost, Nogometnega kluba Brinje pri delu z mladimi, za lokalno skupnost. Pred leti je bilo pridobljeno igrišče z umetno travo z ustrezno razsvetljavo, spomladi so bile pridobljene nove garderobe.

Danes pa je pred vrati nova nadgradnja sodelovanja. V petek 15.07.2022 je predsednik Nogometnega kluba Brinje Grosuplje Andraž Zrnec v Športnem parku Brinje Grosuplje gostili župana dr. Petra Verliča s sodelavci iz Občine Grosuplje in si skupaj ogledali pripravljalna dela za novo tribunu.

Tako se po točno dvajsetih letih poslavlja popolnoma dotrajan in neprimeren objekt, ki je je bil postavljen kot začasna rešitev, obstal pa kar dve desetletji. Gre za pomembno investicijo, ki jo bo izvedla Občina Grosuplje in bo izboljšala pogoje za obiskovalce tekem. Nova tribuna bo zgrajena oziroma postavljena do letošnjega oktobra.