Priprave mladincev in kadetov v sklepni del

Kadeti in mladinci so minuli vikend opravili zanimivo nogometno turnejo.

V četrtek popoldan so odpotovali v smeri severne Italije. Med potjo so se mladinci ustavili v Vipavi in se tam pomerili z domačim tretjeligašem in jo rezultatsko dobili v svojo korist s 3:2. Kadeti so pot nadaljevali do Nove Gorice, kjer so odgirali tekmo z domačimi vrstniki in zmagali s 3:0.

Sledila je nočitev v Solkanu od koder so v petek dopoldan po zajtrku odpotovali proti Veroni, kjer so v večernih urah opravili trening.

V soboto dopoldan so se odpravili proti nogometnem centru v Veroni. Mladinci odigrali tekmo proti FC Southampton in zmagali 2:1, kadeti pa proti Barnsley FC in zmagali z 1:0. Po odigranih tekmah je sledilo prosto popoldne v tamkajšnjem Caneva Aquaparku, kjer so se fantje lahko sprostili in napolnili baterije za zadnjih 14 dni priprav, ki jih čakajo do začetka prvenstva.

Trener kadetov U-17 Erik Marinšek je po vrnitvi povedal: " Za nami je sklop mini priprav po Sloveniji in Italiji, kjer smo odigrali 2 tekmi in opravili trening. S prikazanim na četrtkovi tekmi proti povratnikom v 1. ligo - Gorici sem zelo zadovoljen. Praktično celotno tekmo smo dominirali, si ustvarili ogromno dobrih priložnosti in bili predvsem tekaško zelo razpoloženi, zato je vse izgledalo veliko lažje. Še vedno ostaja največji problem realizacija, saj potrebujemo preveč situacij, da dosežemo zadetek. Sobotno tekmo proti vrstnikom iz Anglije smo začeli precej bolj "mlečno". Svoje je naredila trema predvsem pa smo potrebovali nekaj minut, da smo se privadili na nasprotnikovo agresivnost. Kljub vsemu smo se tekom celotne tekme izkazali za boljšega nasprotnika in na koncu zasluženo zmagali. Pred nami sta tako še zadnja 2 tedna priprav, kjer bomo odigrali še 2 pripravljalni tekmi in se poskušali kar se da dobro pripravit na začetek prvenstva. "

V 1. krogu 1.SML/SKL bodo mladinci in kadeti gostovali pri A2S Celju.