Kadeti zajezili Muro

U-17> BRINJE GROSUPLJE : MURA 2 : 1
Žak Grabljevec(38'), Filip Ježovita(41'); Oliver Injič(9')

Na prvi domači prvenstveni tekmi v sezoni 2022/2023 so kadeti Brinja proti neugodnemu tekmecu zabeležili prvo prvenstveno zmago.

Tekmo, ki je bila odigrana v četrtek na stadionu v Ivančni Gorici, se za Brinje ni pričela ravno najbolje, gostje so izkoristili neodločnost v obrambi Brinja in v 9. minuti z nekoliko sreče povedli  z 1:0. Mladi grosupeljski nogometaši so v nadaljevanju stopnjevali igro in do konca prvega polčasa z zadetkoma Žaka Grabljevca in Filipa Ježovite rezultat obrnili v svojo korist.
Nadaljevanje igre v drugem polčasu je bilo manj zanimivo, z manj priložnostmi za zadetek, tako da je do konca obveljal rezultat iz prvega dela igre.

Trener Erik Marinšek je po tekmi povedal: "Če odštejem par individualnih napak v prvem polčasu, sem z prikazanim lahko zadovoljen. Večino polčasa smo napadali, si ustvarili nekaj lepih situacij za zadetek ter dve od njih z nekaj sreče tudi uspešno izkoristili. Nasprotniku nismo dopustili da bi resno ogrozil naša vrata, razen v 2 situacijah, ki smo jih po lastnih grobih napakah ''podarili'' murašem. Gostje so eno od teh po spletu okoliščin tudi uspešno zaključili.
V drugem polčasu smo pokazali manj kot bi si želel. Nikakor nismo uspeli več povezati igre v napadu, nasprotniku pa pustili preveč prostora na igrišču. Svoje je dodala tudi utrujenost in tako smo v zaključni fazi tekme ob pritisku gostov malo trpeli, vendar smo brez večjih pretresov uspeli ohraniti minimalno prednost iz prvega polčasa. Čestitke fantom za prvo zmago, ki jo bodo morali potrditi že v sredo, ko gostujemo v Lendavi."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Že v sredo sledi gostovanje pri Lendavi. Tekma se bo v Veliki Polani pričela ob 14:30.