Kadeti v 18. krogu 1.SKL premagali Bravo

BRINJE GROSUPLJE : BRAVO NOVA KBM  2 : 1
Denis Nikić, Tevž Kušar; Nace Čenčič

Kadeti so tekmo v tekmi 18. kroga 1.SKL v razburljivi tekmi premagali vrstnike iz Ljubljane.

To je bila druga spomladanska zmaga varovancev trenerja Erika Marinška. Tekma je bila odigrana v NNC Brdo, kjer je potekalao izobraževanje sodnikov, za delo s sistemom VAR.

Za vodstvo na tekmi je poskrbel Denis Nikić, ki je zadel v uvodnih minutah srečanja, za vodstvo na 2:0 pa je v drugem polčasu povišal Tevž Kušar. Gostje so ob koncu tekme rezultatski zaostanek uspeli znižati, a je zmaga na koncu odšla v Grosuplje.

Po zmagi je trener Erik Marinšek povedal: "Že pred tekmo smo vedeli da nas čaka zahteven obračun, saj se ekipa Brava že celotno prvenstvo bori za najvišja mesta. ''Domačo'' tekmo, ki se je tokrat igrala na Brdu pri Kranju, smo začeli dobro in prišli do zgodnjega vodstva. Potek srečanja smo imeli pod kontrolo, dokler nas ni v 30 minuti presekala poškodba in prisilna menjava po kateri nismo več funkcionirali enako. Premoč na igrišču pa so postopoma prevzeli gostje. V drugem polčasu so ljubljančani imeli več od igre, kljub temu pa smo v sklepni fazi tekme po enem izmed protinapadov uspeli povišati vodstvo. V zadnjih 20 minutah tekme je nato nasprotnik stopnjeval pritisk in v enem izmed zadnjih napadov uspel znižati vodstvo, kar pa je bil tudi končni rezultat. Tokrat smo z nekoliko sreče ter tudi s pomočjo tehnologije VAR uspeli odnesti domov vse 3 točke."

Sledi reprezentančni premor do 1. aprila, ko sledi gostovanje v Kopru.