Grosupeljčani zmagovalci četrfinalne skupine NIKE PREMIER CUP

V soboto je v Grosuplju potekal eden od četrt finalnih turnirjev Nike Premier Cup. Turnir na katerem so smeli igrati igralci rojeni leta 2003 in 2004 se je odlično odvil tudi za mlade nogometaše Nogometnega kluba Brinje Grosuplje.

BRINJE GROSUPLJE : INTERBLOCK 0:0
BRINJE GROSUPLJE : OLIMPIJA LJUBLJANA 2:0
BRINJE GROSUPLJE : DOMŽALE 0:0

Po končanem turnirju je bil zadovoljen tudi trener Goran Markovič:
"V tem vikendu smo se pomerili v tekmovanju Nike cup. Specifično tekmovanje, kjer odločajo malenkosti. Fantje so pokazali izjemen karakter, borbenost in predvsem željo po uspehu. Kljub temu, da se tekme igrajo 2 x 15 minut, je treba omeniti, da nismo prejeli niti enega gola v 90 minutah igre, kar zagotovo ni nepomemben podatek. Ob tej priložnosti bi fantom čestital za izjemen uspeh, saj se polfinale Nike cup-a igra v našem nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju, za kar verjamem da bo izjemna izkušnja za nas. Na koncu pa je potrebno omeniti, da smo ekipo sestavili iz treh selekcij U-13A, U-15B in U-15A, tako da je celoten strokovni štab zaslužen za tak dosežek."
Omenil bi še eno stvar, ki je na žalost vsi zanemarjamo, ki leti predvsem na starše. Na turnirju ste bili naši navijači, za kar se vam zahvaljujem, ampak obstajajo tudi takšni, ki z svojimi nepotrebnimi komentarji, predvsem negativnimi, spravljajo ekipo in vse ostale, ki jim nogomet nekaj pomeni v slabo voljo. Če naredimo takšen rezultat in se ne moremo poveseliti kot vsi normalni športniki, potem nekaj ne štima. Ne glede na to iz katere selekcije je fant, ali je to u13-u15b-u15a nastopamo kot ekipa NK Brinje Grosuplje in sledimo klubskim ciljem - željam, ne pa kot individualna skupina oz. posameznik. Zato bi rad apeliral na Vas oz. na vse nas, da začnimo na vse skupaj gledati kot na NK Brinje, saj samo s tako miselnostjo lahko delamo korake naprej.
Na koncu še enkrat čestitke fantom Nogometnega kluba Brinje Grosuplje.", je zaključil trener Goran Markovič.

Končni vrstni red skupine 2:
1. BRINJE GROSUPLJE
1. DOMŽALE
3. INTERBLOCK
3. OLIMPIJA LJUBLJANA

Grosupeljski nogometaši so si na koncu z Domžalčani razdelili 1.mesto, saj so oboji imeli identični končni rezultat. Obe ekipi sta se uvrstili na zaključek, ki bo potekal 08. in 09. aprila 2017.

Na zaključni turnir so se uvrstili še:
MARIBOR, MURA, KRŠKO, VERŽEJ, GORICA in TRIGLAV.
(gr)