Bled izkoriščal nepotrebne napake

NK BLED HIRTER : NK BRINJE GROSUPLJE 3 : 1 (1:0)
Strelci: Trelc(45'), Gaberšček(65'),Stanko(79'); Žugič(72')

Glede na trenutni položaj na prvenstveni lestvici 3.SNL center so bili domačini absolutni favoriti.

V samem začetku tekme so grosupeljski nogometaši prevzeli pobudo v igri. Že v peti minuti je imel Smajila Borut lepo priložnost, ko se je na nekaj metrih sam znašel pred domačim vratarjem, vendar žoge ni dobro zadel. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so grosupeljski nogometaši imeli več žogo v svojih nogah, vendar niso bili nevarni za domači gol. Domačini so izkoriščali napake in s hitrimi protinapadi ogrožali grosupeljaka vrata. Zadetek je padel v samem zaključku prvega polčasa, ko so bili nogometaši Brinja Grosuplja z mislimi očitno že v garderobi.

Začetek drugega polčasa je popolnoma pripadel nogometašem iz Grosuplja. Ob nekaj obetavnih akcijah je imel najlepšo priložnost Žugič Andraž, vedar ga je žoga presenetila in strel je šel mimi vrat. V obdobju , ko so Grosupeljčani nadzorovali položaj na igrišču in bili konstantno nevarni so bili, zaradi nepotrebnih napak v obrambi, kaznovani s še drugim zadetkom, domači so povedli z 2:0. Sedem minut so Grosupeljčani potrebovali, da je Žugič Andraž podajo Šporar Roka smpremenil v zadetek in znižal na 2:1. Zadetek rezultatskega priključka je še dodatno motiviral goste, ki so pokazali veliko željo po izenačujočem zadetku. Po še enem nevarnem predložku v domači kazenski prostor, so nogometaši Brinja Grosuplje odigrali premalo odločno in po protinapadu so domači dosegli še tretji zadetek. V zadnjih desetih minutah so bili domači veliko nevarnejši za gol, zapravili so nekaj lepih priložnosti za še četrti zadetek.

Trener Janez Kovačič:
"Po taki tekmi je težko povedati kaj pamentega. Po eni strani smo videli, da lahko v določenih obdobjih tekme povsem enakovredno pariramo tudi ekipam z vrha lestvice, po drugi pa smo tudi na tej tekmi videli vse take in drugačne slabosti, ki nas "krasijo" v letošnji sezoni. Žal ne moremo sestaviti cele tekme na nivoju, ki bi zadostvovala za pozitivno oceno. Na koncu moramo iskreno čestitati nasprotniku, ki si je zmage bolj želel in bil zanjo pripravljen več storiti, potrpeti in pretrpeti."

V soboto 29.10.2016 ob 14:00 sledi v Grosuplju tekma 11. kroga, prihaja še ena ekipa iz vrha lestvice, Tinex Šenčur.(gr)