ZMAGA NAD NEUGODNIMI TRBOVELJČANI

NK BRINJE GROSUPLJE : NK RUDAR TRBOVLJE 2:1
Smrekar(11'), Kovačević(72') ; Ribič(41')

Trboveljski Rudar je klub proti kateremu so grosupeljski nogometaši v preteklosti vedno težko prihajali do uspeha. Tako je bilo tudi minulo sezono ko so gosteje enkrat zmagali, ena tekma pa se je končala neodločeno. Zadnja zmaga nogometašev Brinja Grosuplje je segala v daljno pomlad leta 2008. Zaradi zapleta z dresi, so gostje igrali v belih dresih domačega kluba.

Grosupeljski nogometaši so od samega začetka vršili pritisk na gostujoče igralce in si že v uvodnih minutah priigrali nekaj obetavnih situacij. Že v 11. minuti je, najboljši strelec domače ekipe v minuli sezoni, Smrekar zadel za 1:0. Gospodarji na igrišču v prvem polčasu so bili domači nogometaši. Gostje so prvo obetavno akcijo izpeljali šele v 21. minuti. Domačim ni uspelo povišati vodstva, ob nekaj lepih priložnostih je najlepšo imel Šporar, kjer pa je iz oči v oči izgubil dvoboj z gostujočim vratarjem. Sledila je kazen in štiri minute pred koncem prvega polčasa so gostje izid poravnali.

Drugi polčas se ni pričel najbolj obetavno. Zbranost nogometašev Brinja Grosuplje ni bila na visokem nivoju in gostje so si uspeli pripraviti nekaj izjemnih priložnosti za zadetek. Na srečo niso bili dovolj natančni. Vodstvo domačih bi lahko s svojim drugim zadetkom na tekmi povišal Smrekar, ki je iz bližine streljel direktno v vratarja. V 72. minuti je bil v gostujočem kazenskem prostoru zbran Kovačevič, ki je svojo odlično igro kronal z zadetkom za vodstvo grosupeljskih nogometašev z 2:1. Po vodilnem zadetku so nogometaši Brinja Grosuplje tekmo brez težav pripeljali do konca. V zadnjih trenutkuh tekme je imel lepo priložnost za zadetek tudi Rozina, ki se je natanko leto in 4 mesece po poškodbi kolena vrnil v ekipo na uradni tekmi, vendar mu je gostujoči vratar strel ubranil.

Brinje Grosuplje: Štampfel Boštjan (V), Kastelic Marko, Tekić Saša, Harambašić Dino, Žugič Andraž, Zajc Aleš, Kovačević Goran, Boh Denis (K), Smrekar Jan, Šporar Rok, Smajila Borut. Rezerve: Dolenc Davor, Vintar Jure, Hostnik Jan, Škulj Gal, Rozina Primož, Vrhovac Nemanja, Bergant Smailagič Tim.

To je pomembna zmaga v zahtevnem razporedu začetku prvenstva. Grosupeljski nogometaši so nadgradili igro prvih treh krogov, kar je prineslo tudi končni uspeh.

Sledi zahtevno gostovanje pri novincu v ligi na gorenjskem pri Velesovu. Tekma bo v soboto 17.10.2016 ob 16:30 na igrišču v Velesovu.