KLJUB TOČKI RAZOČARANI IZ VELESOVEGA

NK VELESOVO : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 1
Šola(37'-AG); Zajc(42')

Kljub točki na gostovanju, so grosupeljski nogometaši razočarani zapuščali Velesovo.

Nogometaši Brinja Grosuplje so tekmo dobro začeli. Več kot pol ure domačim enostavno niso dovolili iz njihove polovice igrišča. Zgoščena domača obramba je kljub obleganju zdržala vse nalete, pomoč pa so imeli tudi v zelo zahtevni in neravni igralni površini, ob tem pa so bili v zaključkih akcij premalo odločni tudi grosupeljaki nogometaši. Do spremembe rezultata je prišlo v 37. minuti tekme, ko je Šola pri obrambni akciji premagal svojega vratarja za vodstvo domačih z 1:0. Pet minut pozneje je za gostujoče nogometaše iz razdalje zadel Zajc, za izenačenje na 1:1, kar je bil tudi izid prvega polčasa.

Tudi nadaljevanje je obetalo grosupeljsko premoč in pritisk proti domačim vratom. V 55. minuti so domači sploh prvič sprožili strel proti grosupeljskim vratom, s katerim bi lahko še enkrat povedli. V 60. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen domači nogometaš. Kljub igralcu več, je igra nogometašev Brinja Grosuplje začela nekako razpadati, jalovo premoč so domači sekali s hitrimi protinapadi. V 76. minuti je moral igrišče zapustiti še drugi nogometaš Velesovega, toda tudi premoč dveh igralcev več na igrišču grosupeljski nogometaši niso uspeli konkretizirati v zadetek. Pravzaprav je po dveh protinapadih točko reševal vratar Glavan, ki si je v zadnjem posredovanju nekaj minut pred koncem tekme tudi težje poškodoval levo ramo in posledično pristal v bolnišnici.

Še enkrat več se je pokazalo, da visoka posest žoge avtomatično ne prinaša zmage. Domači so kljub temu, da so bili praktično celotno tekmo stisnjeni na svojo polovico, imeli tri izrazite priložnosti za zadetek, medtem ko jih gostje razen zadetka Zajca enostavno niso imeli. Pet osvojenih točk v prvih petih krogih je manj od pričakovanj, eden od vzrokov, so prav gotovo napetosti znotraj celotne ekipe, ki so na površje splavale tudi na tej tekmi. Za analizo in ukrepe sta na vrsti strokovni tim in vodstvo kluba.

Že v sredo 21.09.2016 sledi domača tekma v drugem krogu pokalnega tekmovanja MNZ Ljubljana. Tekma bo odigrana v večernem terminu ob 19:30 na igrišču z umetno travo v Grosuplju.(gr)