ČLANI PRIČENJAJO DRUGO TRETJE LIGAŠKO SEZONO

Pred grosupeljskimi nogometaši je druga tretje ligaška sezona. Po uvodni sezoni, ko so osvojili končno 8. mesto v 14-članski ligi in nabrali nekaj izkušenj, bodo pogledi usmerjeni še višje po prvenstveni lestvici.

Jedro ekipe iz minule sezone je ostalo nespremenjeno. Trener ostaja Janez Kovačič, kateremu bo pomagal Matej Drobnič, ki se je iz igralskih vrst preselil med trenerje. Odšli oziroma zaenkrat prenehali z igranjem so tudi Mladen Džanan (tujina), Bojovič Timitej, Mario Ivkič, Aljaž Škrinjar in še nekateri, ki niso imeli visoke minutaže v pretekli sezoni.

Ekipa se je tudi okrepila. Po sezoni v tujini se je vrnil Marko Perič, Rok Šporar je po enoletni izposoji od Olimpije dokončno prestopil, Jan Žnidaršič se je v klub vrnil po igranju v mladinskih selekcija Ivančne Gorice, po rehabilitaciji zaradi strganih križnih vezi, ponovno z ekipo trenira Primož Rozina. Po zaključenem mladinskem stažu sta zraven Gal Pečnik in Erik Strnad. Klub se je okrepil tudi z nekaj igralci, ki do sedaj zanj še nikoli niso zaigrali. Gal Škulj se je preselil iz vrst Domžal, Jan Hostnik iz Ilirije, potem ko je zadnji dve sezoni odigral v 3.SNL center za Medvode, ter Borut Smajila, ki je zadnje štiri sezone igral za Ajdovščino in imel eno ključnih vlog v ekipi pri osvojitvi 2. mesta v 3.SNL zahod v sezoni 2015/2016. Iz Jezera Medvod sta prišla Vrhovac Nemanja in Bergant Smailagič Tim, ter Horvat Simon, ki je nazadnje igral za NK Radomlje. Do konca prestopnega roka je ostalo še  slabih 14 dni, na seznamu okrepitev ostajata še igralec ali dva.

Pred pričetkom prvenstva je ekipa številčno popolnjena, pridobila je tudi na kvaliteti. Ekipa je kombinacija izkušenosti in mladosti. Kaj to pomeni za samo tekmovanje bomo izvedili tekom prvenstva, cilj pa je zagotovo višji od 8.mesta, osvojen v minuli sezoni. Osnova še vedno ostaja napredek vsakega posameznika in ekipe kot celote.

1. krog tekmovanja se prične v soboto, grosupeljski nogometaši ob 17:30 gostujejo v Stražišču pri Kranju pri Savi.