ČLANI: NEODLOČENO V LOKALNEM DERBIJU

NK BRINJE GROSUPLJE : NK IVANČNA GORICA 1 : 1
Pene(21'); Harambašič(68')

Lokalni derbi je na tribune Športnega parka Brinje privabil lepo število gledalcev, ki so videli napeto in dinamično tekmo.

Domači nogometaši so odločno začeli in že v prvem napadu je strel Vrhovca z glavo oplazil prečko gostujočih vrat. V nadaljevanju sta ekipi igrali v precej visokem ritmu, pri tem pa so grosupeljski nogometaši delali nekoliko preveč nepotrebnih napak. To so gostje iz Ivančne Gorice kaznovali v 21. minuti tekme, ko je njihov napadalec Pene pobegnil domači obrambi in nekoliko iz leve strani premagal vratarja Glavana za vodstvo z 0:1. V nadaljevanju so Grosupeljčani pokazali veliko željo po izenačenju, vendar je bilo v zaključkih akcij premalo branosti in odločnosti. Pvi polčas so tako dobili gostje iz Ivančne Gorice.

Tudi v drugi polčas so domači krenili odločno in zopet že v prvem napadu nakazali svoje ambicije. Sledili so trije zaporedni in obetavni napadi Ivančne Gorice, katere je domača obramba uspešno zaustavila. V nadaljevanju so domači nogometaši stopnjevali pristisk in obetavne akcije so se kar vrstile. V 68. minuti je po kotu iz leve strani za izenačenje z glavo zadel Harambašič. To je bilo obdobje, ko so popolnoma prevladovali nogometaši Brinja Grosuplje. V zadnjih dvajsetih minutah tekme so domači še naprej diktirali ritem in Perič se je dvakrat znašel v ugodni poziciji iz katerih bi lahko domače popeljal do pomembne in prestižne zmage.

Postava Brinje Grosuplje: Glavan Miha(V), Kastelic Marko, Tekić Saša, Harambašić Dino, Žugič Andraž, Černič Miha, Kovačević Goran, Šola Marko, Vrhovac Nemanja, Šporar Rok, Boh Denis(K). Rezerve: Štampfel Boštjan(V), Bergant Smailagič Tim, Smrekar Jan, Dolenc Davor, Škulj Gal, Perić Marko, Rozina Primož. Trener: Kovačič Janez

Vsekakor na koncu pomembna in zaslužena točka grosupeljskih nogometašev v zahtevnem začetku prvenstva. Glede na prvi krog, je bil storjen korak naprej, kljub temu je bilo sploh v prvem polčasu še vedno preveč tehnično/taktičnih napak. V tretjem krogu sledi gostovanje pri aktualnem prvaku Iliriji. Tekma bo v soboto 03.09.2016 ob 17:00 na stadionu Ilirije v Ljubljana-Šiški.