PO VODSTVU NEPOTREBEN PORAZ

ND ILIRIJA 1911 : NK BRINJE GROSUPLJE 4:1
Nukić(48'),Mahić(74'),Urtelj(84', 86'); Harambašić(30')

Domači nogometaši so bili v prvih dvajsetih minutah nevarnejši in bi kaj lahko povedli tudi z dvema zadetkoma. Grosupeljčani so pričeli precej nezbrano, s preveč napakami v fazi branjenja, kar pa domači na srečo niso znali izkoristiti.

Začetni pritisk domačinov je po 20. minuti popustil in grosupeljski nogometaši so uravnovesili igro. V 30. minuti se je Harambašič, po drugem zaporednem kotu, najbolje znašel v kazenskem prostoru domačih in s svojim drugim prvenstvenim zadetkom v sezoni povedel Brinje Grosuplje v vodstvo z 0:1. V nadaljevanju igre do konca prvega polčasa so bili Grosupeljčani podjetnejši, edini nevarni strel Ilirije iz prostega strela je ukrotil v prvem polčasu odlični vratar Štampfel.

Drugi polčas se je pričel s šokom za Grosupeljčane. Že v tretji minuti nadaljevanje so domači rezultat izenačili. Povsem nepotreben zadetek je bil posledica neodločnosti in nepazljivosti v ožji obrambi. V nadaljevanju je bilo nekaj popriložnosti na obeh straneh, vendar se mreži do 74. minute nista tresli. Takrat so domači prišli do vodstva z 2:1. Strel iz strani, iz precejšne razdalje je nepričakovano končal v spodjem desnem kotu grosupeljskega vratarja. Šest minut pozneje so imeli nogometaši Brinja Grosuplje najlepši priložnosti za izenačenje. Kovačevič je izvajal prosti strel kakšnih 25. metrov od domačih vrat s katerim je že premagal vratarja, katerega je rešila leva vratnica, odbite žoge pa Žugič ni uspel spraviti v nebranjen del mreže. Slabih deset minut pred koncem je trener Kovačič opravil še zadnjo menjavo. Branilca Kastelica je zamenjal ofenzivni Perič. Žal se je zaključna ofenziva proti domačim vratom za izenačenje končala že po nekaj minutah. Domači so v dveh hitrih protinapadih rešili tekmo in zmagali s 4:1.

V tretjem krogu so nogometaši Brinja Grosuplje izgubili še drugič v prvenstvu. Igrali so proti enemu od favoritv lige, kar pa nikakor ne more in ne sme biti izgovor za poraz. Zaenkrat je najboljši strelec ekipe centralni branilec, v sami igri je preveč nepotrebnih napak. Rezerve so precejšne, potrebno jih je le aktivirati.

V soboto 10.09.2016 sledi domača tekma proti vedno neugodnemu Rudarju iz Trbovelj. Tekma bo v soboto ob 17:00 v Športnem parku Brinje.(gr)