Člani z neoodločenim rezultatom zaključili jesenski del

BRINJE GROSUPLJE : SAVA KRANJ 1:1 (0:1)
Strelec: Miha Černič

Zanimiva in napeta tekma pred zimskim premorom se je končala z neoodločenim rezultatom. Štiri osvojene točke v zadnjih dveh krogih pa so pred spomladanskim nadaljevanjem prvenstva v grosupeljski tabor prinesle nekaj olajšanja.

Prva nevarna poizkusa proti vratom sta pripadla gostom iz Kranja, v nadaljevanju pa so igro diktirali domači nogometaši. Toda v 18. in 19. minuti so si gostje v seriji pripravili štiri priložnosi in žoga je končala v domači mreži. Prejeti zadetek Grosupeljčanov ni zmedel. V nadaljevanju so bili nevarni in si do konca polčasa pripravili dve priložnosti iz katerih bi morali zadeti, vendar je v zaključku vedno nekaj zmanjkalo.

Drugi polčas se je nadaljeval z igro v kateri so s posestjo žoge prevladovali domači nogometaši. Vse do 75. minute so si nogometaši Brinja Grosuplje pripravili nekaj obetavnih akcij brez pravega zaključka. Takrat pa je Miha Černič, ki je v igro vstopil tri minute prej, izkoristil podajo Gala Škulja in z glavo zadel za izenačenje na 1:1. Zadnjih 15 minut igre je minil v lovljenju zmage domačih nogometašev. Cilj domačih bi lahko uresničil Andraž Žugič v 81. minuti, vendar mu je gostujoči vratar strel iz bližine ubranil. Kazen za zgrešeno priložnot bi lahko prišla tri minute pred koncem tekme, ko domače napake pri nastavljanju prepovedanega položaja, Uroš Palibrk na srečo ni izkoristil. 

"Na koncu tekme moramo reči, da je razplet pravičen. Sicer je res, da je bilo možno iztržiti več, vendar pa bi lahko ostali tudi brez tega, kar smo na koncu dobili. Obe ekipi sta imeli kar nekaj dobrih situacij, iz katerih bi namreč lahko zadeli. Od vsega najbolj veseli, da smo kljub težavam uspeli odigrati solidno tekmo. Še najbolj smo pogrešali več konkretnosti v zadnji tretjini igrišča. Prevečkrat se nam zgodi, da ustvarimo solidno situacijo, ki pa jo potem pokvarimo z tehnično napako ali slabo odločitvijo."; je tekmo komentiral trener Janez Kovačič.

Grosupeljski nogometaši z neodigrano tekmo proti Kolpi z dvanajstimi točkami zasedajo 10. mesto na prvenstveni lestvici 3.SNL center.(gr)