Nogometaši Brinja gostovali na Rujevici

Po zdaj že tradicionalnem sodelovanju z NK Zagreb smo vezi pričeli plesti tudi z nogometnimi prijatelji iz Reke. Tri selekcije, ki počasi pogledujejo proti velikemu nogometu, so se skupaj odpravile na mednarodno gostovanje.

Trenutno prvi klub hrvaške članske lige se je izkazal tako z dobro selekcioniranimi ekipami kot z gostoljubjem na svojem kampu Rujevica. Končni rezultat četrtkovega gostovanja je zmaga selekcije U11 (9:0), poraz U12 in U13 (1:4, 0:6) in neprecenljiva izkušnja v nadaljnjem razvoju naših nogometašev.

Ekipi U12 in U13 sta tekmi velikega nogometa odigrali na še enem lepem objektu v centru mesta, stadionu Roberta Komena. Z rezultatoma se ekipi nista proslavili, a ob upoštevanju nekaterih dejstev vse ni bilo tako črno. Pri fantih letnika 2005 se je poznalo pomanjkanje takšnih tekem, po vrhu vsega so šele drugič igrali v sistemu desetih nogometašev in vratarja. Po začetnem krču so se fantje sprostili in pokazali, da lahko parirajo tudi eni najboljših ekip te generacije na Hrvaškem. Bili so nevarni še za kakšen gol več, z borbenostjo so prikrili veliko pomanjkljivosti in zadovoljili tokratnega trenerja Gorana Markoviča. Leto starejši fantje trenerja Janeza Ferka niso prepričali. "Pričakoval bi, da ob vseh izkušnjah z igranjem velikega nogometa, ki jih res ni malo, fantje hitreje prepoznajo določene situacije na igrišču. Pokazali so, da lahko igrajo z vrstniki iz Reke, a bi bilo potrebno veliko več igre z glavo in ne samo s srcem. Če smo do zadnje četrtine igrišča še lahko kazali obetavno sliko, smo tam odpovedali. Veliko hitrejša ekipa domačinov je demonstrirala prav to kar nam konstantno zmanjkuje. Prepoznavanje najboljših rešitev in preprosto zaključevanje napadov. Izven naših meja smo ponovno dobili potrditev, da bo tako močnih tekem potrebno odigrati še več, da bi bili konkurenčni tudi na mednarodnem nivoju."

Fantje U11 so goste visoko premagali. "Tekma s sovrstniki iz Reke sodi v sklop mednarodnih tekem, kjer se fantje primerjajo in spoznavajo z nogometom izven domačih okvirjev. Na naše veselje smo dobili priložnost, da smo tekmo odigrali v na novo zgrajenem, sodobnem trening centru na Rujevici, kjer so se fantje lahko počutili kot pravi nogometaši. Igrali smo po sistemu 8:8, 3x20min. Tekmo smo začeli odločno in hitro dosegli nekaj lepih zadetkov, kar je še dodatno sprostilo fante, ki so do konca tekme napolnili mrežo Rečanov. Tekma se zaključila z rezultatom 9:0 v našo korist. Domačini sicer niso igrali z najboljšo postavo, zaradi ligaških obveznosti, vendar to ne zmanjšuje dejstva, da smo prikazali odlično igro in pustili dober vtis. Tekma je pokazala, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi tujimi nogometnimi šolami, ob enem pa so fantje bogatejši za nove izkušnje, ki jim bodo še kako prav prišle na nadaljnjih tekmah in turnirjih ki sledijo," je bil zaključek Erika Marinška, najbolj zadovoljnega trenerja grosupeljske odprave.

Na koncu smo bili deležni podrobne predstavitve celotnega nogometnega centra na Rujevici. Od zunaj in od znotraj. Od članskih slačilnic preko fitnesa in pisarn do glavnega stadiona. Ter dobili potrditev, da smo moči merili z enimi večjih klubov v regiji, ki je za delo domačih postavil najvišje standarde.

V zadovoljstvo nam je tudi, da so gostje iz Kvarnerja za spomladanskem del sezone že potrdili obisk v Grosuplju. Do takrat se NK Brinje vrača k zavzetemu delu. Najprej zaključek prvega dela prvenstev v vseh selekcijah, hitro pa se že približujeta gostovanja naših mlajših selekcij v Krškem in Murski Soboti.(jf)