Nogometaši U8 pospremili člane do zmage

NK BRINJE GROSUPLJE : NK VELESOVO 4:3
Černič(32'-11m), Černivec(63'), Dolinar(78'-AG), Šola(85');  Šimenc(22'), Ribnikar(34'-11m), Novak(68')

Kljub štirim doseženim zadetkom in popolnemu prebratu, potem ko so nogometaši Velesovega kar trikrat vodili, bo to ena tistih tekem, katerih igra bo šla hitro v pozabo. Ostal bo rezultat in pomembne 3 točke v zbiru za lestvico 3.SNL center.


Skozi celotni prvi polčas so Grosupeljčani imeli popolno pobudo na igrišču, toda brez pravih zaključkov proti gostujočemu golu. Gostje so po treh protinapadih kar dvakrat povedli. Gostje so povedli z 1:0, potem ko je Šimenc sam iz polovice igrišča krenil proti domačim vratom in akcijo tudi uspešno zaključil.  Na 1:1 je za Brinje Grosuplje zadel Miha Černič iz kazenskega strela, potem ko je gostujoči branilec popolnoma nepotrebno naredil prekršek nad Markom Peričem za najstrožjo kazen. Le minuto pozneje so po novi hitri akciji tudi gostje prišli do kazenskega strela. Uspešen izvajalec je bil Ribnikar. Do konca polčasa se rezultat ni več spreminjal, gostje so ga dobili z 2:1.
Slabih dvajset minut v drugem polčasu so nogometaši Brinja Grosuplje potrebovali da so izid poravnali na 2:2. Potem ko je Smrekar iz lepe priložnosti stresel prečnik gostujočih vrat, je odbita žoga prišla do sicer še mladinca Žana Černivca, ki je hladnokrvno zaključil. Tudi to izenčenje ni zdražalo dolgo. Le nekaj minut pozneje so gostje ponovno vodili. Po prostem strelu in ne najboljšem posredovanju mladega domačega vratarja, je odbito žogo v gol za vodstvo s 3:2 pospravil Novak. Deset minut pozneje je oster predložek Roka Šporarja z desne strani branilec Velesovega preusmeril v lastna vrata za novo izenačenje. Pet minut pred koncem tekme so grosupeljski nogometaši prvič na tekmi povedli. Primož Rozina je potreboval le nekaj sekund igre za predložek s katerim je v kazenskem prostoru našel Marka Šolo, ki je z glavo neubranljivo zadel za vodstvo grosupeljskih nogometašev s 4:3. To je bil tudi končni izid srečanja.
Gostje so z zelo obrambno postavitvijo na svoji polovici skozi celotno srečanje povzročali precej težav igri grosupeljske zasedbe. Igra kljub očitni terenski premoči ni stekla. Gostje so čakali na napake in grozili s hitrimi protinapadi. Vsi njihovi zadetki so bili plod takšnih akcij.
Pred tekmo so igralce obeh ekip na igrišče pospremili mladi nogometaši Nogometnega kluba Brinje Grosuplje iz ekipe starosti do osmih let. Med polčasom so prikazali svoje nogometno znanje in do konca tekme glasno vzpodbujali nogometaše na igrišču. Več fotografij na našem FB profilu.
Na praznično soboto ob 17:00 v Grosuplje prihajajo Šobec Lesce. (gr)