3.SNL: Četrtič zapored s praznimi naboji

Tri kroge pred koncem prvenstva so grosupeljski nogometaši gostovali na Gorenjskem kjer so bile cilj tri točke, vendar se ni izšlo po njihovih željah.

V prvi polovici spomladanskega dela so se mreže nasprotnikov tresle zelo pogosto v zadnjih štirih krogih pa so mirovale. To je prineslo tudi rezultatsko krizo in nič točk za prvenstveno lestvico 3.SNL center.
Vsekakor so nogometaši Brinja Grosuplje prišli z ambicijami po zmagi, kar so tudi pokazali na igrišču. Skozi posest žoge v igri so si pripravili nekaj obetavnih akcij, kljub temu pa bili najbolj nevarni z nekaj streli iz razdalje. Domači so v prvem polčasu poizkušali predvsem s protinapadi. Vse do 36. minute so bili pri tem uspešni, takrat pa je po predložku iz desne strani Zupančič domače povedel v vodstvo.
Drugi polčas je bil nekoliko bolj dinamičen. Akcije domačih so bile nekoliko konkretnejše. Grosupeljski nogometaši so bili predvsem premalo odločni v samih zaključkih akcij, ko so preveč oklevali pred domačim vratarjem. Ob tem je v 71. minuti vratar Brinja ob precej nenevarnem strelu domačih precej nerodno posredoval in žoga je nepričakovano končala v mreži za vodstvo Šenčurja z 2:0. V nadaljevanj so grosupeljski nogometaši iskali zadetek priključka, ob tem puščali domačim precej prostora, ki so zato imeli nekaj lepih priložnosti za zadetek. Do konca tekme se rezultat ni spremijal in zmaga je ostalo v Šenčurju.
Postava Brinje Grosuplje: Boštjan Štampfel, Žiga Slana(od 74' Černivec Žan), Rok Šporar, Jan Smrekar(od 46' Cimerman Jaka), Andraž Žugič, Nejc Koler, Primož Potočar(od 79' Škulj Gal), Miha Černič, Miran Ivanovski, Tilen Šilc, Marko Šola.
Do konca prvenstva sta še dve tekmi. Najprej v Grosuplje prihaja Kolpa. Za miren zadnji krog v Jevnici, je potrebna zmaga, saj 10. mesto na prvenstveni lestvici trenutno še ne prinaša obstanka med tretjeligaši. Navijači vabljeni k podpori grosupeljskih nogometašev. Dobimo se v soboto ob 17:30 v Športnem parku Brinje.(gr)

 

Foto/video: Grega Rozina