Člani še drugič boljši od Kolpe

Po štirih neuspehih je bila za grosupeljske nogometaše zmaga praktično nujna in odzvali so se temu primerno.


Tudi tokrat je Brinje Grosuplje prevzel pobudo v igri in imel več od igre. Toda na drugi strani so nogometaši Kolpe nekajkrat nevarno zapretili. Obe ekipi sta bili v zaključkih premalo natančni, da bi rezultat spremenili.
Drugi polčas se je pričel z ofenzivo grosupeljčanov proti belokranjskem golu in v deveti minuti nadaljevanje je Abdić na desni strani ušel obrambi gostov, ter idealno podal Žugiču, ki je zadel za domače vodstvo z 1:0. Tudi v nadaljevanju so domači prevladovali, na 2:0 je rezultat povišal Vidič, ki je iz leve strani presenetil vratarja Kolpe, ki ni uspel zadržati njegovega strela. Ob pravilno razveljavljenem golu domačim nogometašem je bilo še nekaj zelo lepih pozicij za zadetek, dvakrat se je v njih znašel Abdić, v zadnji akciji, pa je bil po kotu za las z glavo prenizek Žugič.
Postava Brinje Grosuplje: Boštjan Štampfel, Adnan Abdić, Miha Černe, Alen Hadžipašić, Rok Šporar(od 88' Slana Žiga), Andraž Žugič, Nejc Koler, Miha Černič(od 67' Vidič Marko), Miran Ivanovski(od 83' Škulj Gal), Tilen Šilc, Denis Boh
To je bila pomembna zmaga krog pred koncem prvenstva, s katero so grosupeljčani napredovali na 9. mesto prvenstvene lestvice 3.SNL center. V petek 26.05.2017 sledi še zadnji krog prvenstva 2016/2017. NK Brinje Grosuplje gostuje pri odpisani Jevnici, ki pa je v zadnjih krogih pokazala, da je še vedno zelo neugodna ekipa. S vsaj osvojeno točko bodo grosupeljski nogometaši osvojili končno 8. mesto na prvenstveni lestvici. Vabljeni v Jevnico v petek ob 18:00.(gr)