NK Brinje Grosuplje U-15B: Napredovali v višji rang

NŠ BELA KRAJINA : NK BRINJE GROSUPLJE 2:4
Šabić Damis (3x), Lampret Urh

V tretji ligi starejših dečkov MNZ Ljubljana so se grosupeljski mladi nogometaši vse do zadnjega kroga borili za končno 2. mesto, ki v prihodnji sezoni prinaša igranje v ligi višje.


Ob izenečenam položaju na lestvici z Logatcem je bila naloga v zadnjem krogu zahtevna, saj je ekipa Brinja odhajala na gostovanje k vodilni ekipi v Črnomelj. Tako je na gostovanje k Beli krajini odpotovala ekipa, močno okrepljena s fanti ki so igrali prvo državno ligo.
Temu primerno so bila tudi razmerja na igrišču. Grosupeljski nogometaši so imeli na igrišču popolno prevlado, v vodstvo pa so prešli po grobi napaki ožje domače obrambe. Do konca prvega polčasa so dosegli še ene zadetek.
V nadaljevanju so pogumneje zaigrali tudi domači, ki so v drugem polčasu uspeli dvakrat zadeti, vendar vodstva Grosupeljčanov v nobenem trenutku niso uspeli ogroziti. Zmaga je odšla v Grosuplje.
Po tekmi sta bili obe moštvi zadovoljni, domači so prvenstvo zmagali, nogometaši Brinja Grosuplje pa osvojili 2. mesto. Tako se bosta ekipi srečevali tudi v naslednji sezoni, saj sta obe napredovali v ligo višje.(gr)