Kadeti z zmago iz Izole

U-17: MNK ELTA IZOLA : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 2
Medin Adili(12'); Gal Kušar(19'), Žan Bajrektarević(52')

Kadetska selekcija Nogometnega kluba Brinje Grosuplje je gostovala pri vrstnikih iz primorske. Na izolskem stadionu so prvi povedli domačini, potem ko so bili grosupeljski mladeniči preveč neodločni. V nadaljevanju igre so grosupeljski nogometeši naredili popolni preobrat.


Na igrišču so dominirali gostje iz Grosuplja, ki pa so v začetku tekme pokazali premalo odločnosti, da bi iz obetavnih situacij dosegli zadetek. Kazen je sledila v slogu znanega reka in domačini so povedli. V nadaljevanju je Gal Kušar z zadetkom sedem minut kasneje svojo ekipo znova vrnil v igro za zmago. Tudi drugi polčas je minil v premoči grosupeljskega moštva in petnajst minut pred koncem tekme, kot se je kasneje izkazalo, je Žan Bajrektarevič zadel za vodstvo in končno zmago.
Trener Borut Antončič je bil z zmago zadovoljen: "Če smo prvo tekmo v novi sezoni odigrali nekoliko slabše in z nekaj treme, lahko za današnjo rečem, da je bil pristop pravi. Čeprav igra še ne steče in se pojavlja še preveč napak, je napredek od predhodne tekme opazen. Danes je zatajila predvsem realizacija, saj je bilo kar nekaj lepih situacij za zadetek. Rezultatsko lahko uvod v sezono ocenim kot pozitiven, kljub vsemu pa nas na treningih čaka še veliko, veliko dela v vseh segmentih delovanja ekipe."
V naslednjem krogu sledi tekma doma proti Iliriji 1911. Tekma se bo igrala v nedeljo 27.08.2017 ob 11. uri.(gr)

Foto: Boštjan Brüfach

Video: Grega Rozina