3.SNL center> Z zmago skok na 5. mesto prvenstvene lestvice

NK KOLPA : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 2 (0:0)
Petrovič Denis(54'), Velič Alex(66')

Nogometaši Brinja so na vedno zahtevnem gostovanju v Beli krajini prišli do druge zaporedne zmage. Sobotna domača zmaga je očitno sprostila nogometaše. Na izjemno zahtevnem igrišču, ki ni dopuščalo prave nogometne igre so se odlično znašli.


V prvem polčasu so imeli nekaj več od igre domači nogometaši, vendar so prvo pravo priložnost že v uvodnih minutah imeli Grosupeljčani. V nadaljevanju so si nekaj priložnosti priigrali tudi domači, ki pa prav tako niso uspeli uspešno zaključiti akcij. Rezultat polčasa 0:0.
V drugem polčasu so popolno prevlado na igrišču prevzeli grosupeljski nogometaši. V 10. minuti nadaljevanja je za vodstvo z 0:1 zadel Denis Petrovič, ki je zadel na drugi zaporedni tekmi. V 66. minuti, le šest minut po vstopu v igro je svoj prvenec v dresu Nogometnega kluba Brinje Grosuplje dosegel Alex Velić in povišal vodstvo na 0:2. Do konca tekme so gostje brez težav zaustavljali poizkuse domačih, ki si v drugem delu igre niso pripravili praktično nobene priložnosti za zadetek.
Trener Goran Markovič po drugi zaporedni zmagi: "Tokrat smo v petih dneh odigrali dve tekmi. Najprej smo v soboto doma premagali ekipo Jesenic. Mogoče sama tekma ni bila gledljiva za oko, ampak na koncu smo zasluženo osvojili tri točk, saj smo si ustvarili več lepših situacij. Poleg tega pa nam je uspelo mrežo ohraniti nedotaknjeno.
Druga tekma pa je bila sredi tedna proti ekipi Kolpe. Pričakovali smo težko tekmo, saj je bila igralna površina v izjemno slabem stanju, da ne rečem katastrofalnem, na meji regularnosti, poleg tega pa smo imeli veliko težav pri sestavi ekip, saj nam je manjkala cela kopica igralcev. Tekma je bila trda, veliko duel igre, dolgih žog. Kljub temu smo si v prvem polčasu ustvarili tri izjemnje priložnosti, ko smo se srečali z vratarjem v igri 1:1. V drugem polčasu, pa smo hitro povedli in tekmo kontrolirali. Ko pa smo drugič zadeli je bilo jasno, da bomo domov prinseli tri točke. Domačini so imeli nekakšno premoč ampak brez pravih priložnosti."
Podrobnosti tekme.
Z drugo zaporedno zmago se je NK Brinje Grosuplje povzpelo na 5. mesto prvenstvene lestvice 3.SNL center. Ali bodo nogometaši dve zaporedni zmagi spremenili v niz zmag bomo videli v soboto ob 19:00 v Šenčurju. Gre za enega izmed najbolj neugodnih tekmecev, ki ga Grosupeljčani v uradnih tekmovanjih še niso premagali. Obeta se zanimiv sobotni večer, navijači vabljeni v Šenčur. (gr)