1.SNL u-15: V razburljivi tekmi neodločeno

NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA 2 : 2 (0:1)
Tibola, Čeferin;

Tekme z Ilirijo so v zadnjih letih vedno zanimive in napete. Tudi tokrat se tradicija ni izneverila. V 1. SNL starejših dečkov zahod smo bili priča kvalitetni tekmi, na kateri je vsaka od ekip dobila po polčas.

V prvem so po vodstvu gostje nadzorovali potek tekme. Po odmoru so grosupeljski nogometaši stopnjevali ritem svoje igre in prišli do popolnega preobrata z dvema zadetkoma, vendar so gostje do konca tekme uspeli izenačiti na 2:2, kar je bil tudi končni rezultat tekme.
Trener Borut Antončič: "Pričakovano težka tekma, v kateri je vsaki ekipi pripadel po en polčas. V prvem delu so prevladovali gostje iz Ljubljane, mi pa v drugem. Ponovno smo slabo odpri tekmo, kar se nam vleče že nekaj krogov. Gostje so to izkoristili in že v zgodnji fazi uspeli povesti. Zadetek nas je presekal in v nadaljevanju polčasa enostavno nismo bili pravi, nasprotnik nam je povzročal težave s hitrimi prehodi, igra ni stekla,v obrambi smo bili predaleč od igralca, tako da so šli gostje, zasluženo na odmor s prednostjo. V nadaljevanju, so fantje praktično v celoti izpolnili dogovor med odmorom in stopnjevali nivo igre v obeh fazah, tako da je hitro sledilo izenačenje in kmalu potem popoln preobrat in vodstvo. Po vodstvu smo bili bližje tretjemu zadetku, ki pa nam ga ni uspelo realizirati in v zaključku tekme je sledila kazen in po prekinitvi je gostujoča ekipa uspela izenačiti. Kljub temu, da nismo zmagali, smo videli dobro in dinamično nogometno predstavo, graditi pa moramo predvsem na igri, ki smo jo prikazali v drugem delu. Čestitke fantom za prikazano."
Mladi Grosupeljčani so na tekmi pokazali pravi karakter. Prvič v sezoni so po zaostanku na tekmi uspeli izid preobrniti v svoj prid. Na koncu so se morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom, ko so bili po igri sodeč v drugem polčasu celo bližje zmagi.
V naslednjem kolu sledi gostovanje pri neposrednem konkurentu na prvenstveni lestvici, ljubljanskemu Bravu. Tekma bo v soboto ob 12:00 v Športnem parku Ljubljana.(gr)