Vsi na derbi v Grosuplje v soboto ob 15:30

Nogometaši Nogometnega kluba Brinje Grosuplje so v 3.SNL center trenutno v zgodovinski seriji rezultatov. V svoji tretji sezoni med tretje ligaši se trenutno držijo odlično. Čvrsto držijo 5. mesto na prvenstveni lestvici po seriji odličnih rezultatov, ko so v petih zaporednih srečanjih štiri krat zmagali in enkrat remizirali.

 

V soboto v Grosuplje prihaja nekdanji prvoligaš Zagorje, ki je v letošnji sezoni še edina neporažena ekipa lige. Na prvenstveni lestvici ima šest točk prednosti pred gostitelji iz Grosuplja. V 10. krogu prvenstva 2017/2018 bo to pravi derbi zgornjega dela lestvice.
V minulih dveh sezonah sta kluba odigrali štiri prvenstvena srečanja. V sezoni 2015/2016 sta se obe sračanji končali z rezultatom 2:2. Lansko sezono so obe srečanji dobili Zagorjani, potem ko sta bili obe tekmi zelo napeti in izenačeni. Glede na prikazano obeh ekip v zadnjem obdobju lahko tudi tokrat pričakujemo napeto in razburljivo srečanje.

Kaj pred srečanjem pričakujeta strokovna štaba obeh ekip?

trener Goran MarkovicDomači strateg Goran Marković: "V soboto nas čaka zanimiva tekma. Tako tekmo napoveduje tako zgodovina dosedanjih srečanj med obema ekipama, trenutna rezultatska serija obeh nasprotnikov, kot tudi njun položaj na prvenstveni lestvici. Od svoje ekipe pričakujem da bo nadgradilo dosedanje predstave in nadaljevala uspešno rezultatsko serijo. V trenerski ekipi smatramo, da bosta naslednji dve tekmi pokazatelj prave vrednosti ekipe."


grb NK ZagorjeRok Cirar, NK Zagorje: "V desetem krogu nas čaka derbi kroga z zelo neugodno ekipo Brinja, upam da bo moja ekipa prikazala dobro igro in da se bomo dobro pripravili na tekmo, ter pokazali da spadamo v sam vrh 3.SNL. Pričakujem nove tri točke, čeprav tudi točka ne bi bila neuspeh, za kar bo potrebno odigrati zelo disciplinirano in odgovorno v vseh fazah igre. Pričakujem tudi veliko naših navijačev, ter našo navijaško skupino Crazyboys, ki nas spodbuja na vseh gostovanjih."

V Grosuplju v soboto 21.10.2017 od 15:30 ure dalje pričakujemo tudi izjemno vzdušje na tribunah. Po derbiju z Ivančno Gorico bo to vrhunec jesenskega dela prvenstva v Športnem parku Brinje Grosuplje. Gostje iz Zagorja imajo vedno izjemno podporo svojih navijačev tudi na gostovanjih. Vabimo vas da s prisotnostjo in navijanjem podprete nogometaše Brinja in jim s tem damo dodatno energijo za še en uspešen rezultat. (gr)