Mladinci pokazali pravi karakter

NK BRDA : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 3 (1:2)
Bužinel(30'), Simčič Zuljan(57'-11m); Potočar(10', 89'), Rexhepi(22')

Gostovanje v Vipolžah je že zaradi razmeroma dolge poti izjemno zahtevno. Ne glede, da so Brda trenutno pri dnu prvenstvene lestvice imajo v svojih vrstah kar precej indivdualne kvalitete, kar se je izkazalo tudi tekom tekme.


Po vodstvu Brinja v prvem polčasu že z 2:0, so domači nogometaši v nadaljevanju tekme uspeli izid izenačiti na 2:2. Brda so v zadnje pol ure tekme krenile s psihološko prednostjo, toda mladinci iz Grosuplja so pokazali pravi karakter in ob koncu tekme dosegli zmagoviti zadetek.
Po tekmi je bil trener Janez Ferk kritičen do svoje ekipe, a vidi v njej pravi karakter: "Ne moremo bežati od dejstva, da tokrat veliko malenkosti, ki gradijo celotno podobo, ni bilo na nivoju. Načrta v igri ni moč uresničiti, če posameznik ne izpolnjuje svojih individualnih nalog. Dokler smo ta temelj naše zgodbe upoštevali, smo bili videti resno in nepremagljivo. Takšna slika nas je zavedla in v glavah smo popustili. Vedno težje se je bilo prilagajati specifičnosti igre nasprotnika, ki razpolaga z veliko več posamične kvalitete kot kažejo njihovi ekipni dosežki. Nastopile so težave, ki jih je bilo v trenutkih, ko je samozavest pričela upadati, težko reševati. Vendar smo tekmovalna ekipa, stopili smo skupaj in stvari obrnili v svojo korist. To je bila zmaga, ki pove vse o karakterju te ekipe."
Do konca jesenskega dela prvenstva sta še dve zelo pomembni tekmi. Položaj grosupeljske ekipe na prvenstveni lestvici vse njene nasprotnike zelo motivira. Karakter, ki so ga Grosupeljčani pokazali na zadnji in še nekaterih drugih tekmah, bo potrebno prenesti na zaključek jesenskega dela prvenstva. V soboto ob 13. uri v Grosuplje prihajajo Bilje.(gr)