1.SNL u-15: Z zmago na zimski odmor

NK BRINJE GROSUPLJE : MNK ELTA IZOLA 1 : 0 (1:0)
Berdajs(33')

V zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva 1.SNL starejših dečkov zahod so, se na delno zasneženi igralni površini nogometnega igrišča v Grosuplju, gostovali nogometaši Izole.


Glede na igralne pogoje je tokrat brezpredmetno komentirati igro ene ali druge ekipe. Večinoma zasnežene igralna površina je onemogočala pravo nogometno igro, so pa mladi nogometaši bogatejši za izkušnjo, saj se nogomet igra, če so izpolnjeni vsaj minimalni pogoji za igro. Ekipi sta se poizkušali prilagoditi razmeram, tako smo videli veliko preskok igre. Skozi tekmo so si nekaj več priložnosti pripravili domači nogometaši Brinja, zmagovalca pa je v 33. minuti odločil Gal Berdajs, ki je zadel za vodstvo z 1:0,kar je bil na koncu tudi končni rezultat.
Tako s tekmo, kot z zaključkom jesenskega dela prvenstva je bil zadovoljen trener Borut Antončič: "Zadnji krog jesenskega dela, je minil v pravih zimskih razmerah. Takšni pogoji so vsekakor vplivali na obe ekipi in igro. Predvsem se je bilo potrebno prilagoditi danim okoliščinam. V prvem delu smo imeli pobudo, vendar bili v zaključku akcij premalo natančni in potrpežljivi, nasprotnik pa je pretil iz protinapadov. Šele v zaključku polčasa, smo lepo akcijo povezali v celoti in dosegli zadetek, ki je, kot se je izkazalo na koncu odločil zmagovalca. V drugem delu smo videli podobno sliko, še naprej pa je šepala realizacija, saj je bilo priložnosti za zadetek kar nekaj. Čestitke fantom za današnjo zmago in uspešen zaključek prve polovice sezone, navijačem zahvala za podporo, pred nami je prvenstveni premor,ki prinaša veliko dela in novih izzivov."

Podrobnosti tekme

Letvica 1.SNL starejših dečkov zahod


Z zmago so se Grosupeljčani oddolžili gostom za poraz v 4. krogu na Primorskem. Vsekakor pomembna zmaga, ki je nogometašem po jesenskem delu prvenstva prinesla prezimovanje v zgornjem delu prvenstvene lestvice in mirno pripravo na nadaljevanje spomladanskega dela prvenstva v katerem bo potrebno odigrati še devet prvenstvenih krogov.(gr)

Foto: Grega Rozina