Mlajši dečki tudi letos uspešni v Pokalnem tekmovanju

V pokalnem tekmovanju se mlajši dečki prvič tekmovalno srečujejo z igranjem velikega nogometa 11:11.

Brinje je eden od najuspešnejših klubov v tem tekmovanju, ki se letos odvija devetič. Nogometaši Brinja so to tekmovanje osvojili v njegovi prvi izvedbi v sezoni 2010/2011, ter v sezoni 2016/2017, tudi v ostalih izvedbah tekmovanja so bili zelo uspešni.

Mladi nogometaši Brinja so bili v osmini final boljši od Dren Vrhnike. V četrt finalu so visoko premagali Svobodo Ljubljana.

V torek 21. maja so se v polfinalnem srečanju pomerili z Olimpijo Ljubljana. V zanimivi tekmi so imeli domači nogometaši Olimpije nekaj več od igre, kar so izkoristili in povedli z 2:0. Dobrih 15. minut pred koncem je gol za rezultatski priključek dosegel Urban Ambrožič. V zadnjih četrt ure igre so Grosupeljčani igrali z željo za izenačujoči zadetek. Žal jim namera ni uspela, so pa gostje v zadnji minuti izkoristili priložnost za tretji zadetek in zmagali s 3:1.

Selekcija mlajših dečkov Brinja se je v zadnjih štirih sezonah vedno uvrstila v polfinale. V letošnji izvedbi tekmovanja je sodelovalo 26 klubov in končni rezultat z uvrstitvijo med 4 najboljše je zelo lep uspeh.

Foto: Vasja Ambrožič