Mladinci za petico v pomlad

NK BRINJE GROSUPLJE : ND PRIMORJE 5 : 0 (2:0)
Primož Potočar(10', 55'), Florgent Rexhepi(29'), Alexander Stožinič(52'), Miha Černe(62')

Po zimskem premoru je ekipa nestrpno pričakovala nadaljevanje prvenstva. Odlični  rezultati v pripravljalnih tekmah, ko so mladinci v dvanajstih tekmah doživeli le en poraz, so pričakovanja pred prvo tekmo le še stopnjevali.

Gostje, ki so glede na začetek tekme v Grosuplje prišli branit točko, niso dolgo vzdržali. V 10. minuti tekme je Primož Potočar poskrbel, da so morali prvič pobrati žogo iz svoje mreže. Po pol ure igre so grosupeljski nogometaši, po uspešnem zaključku Florgent Rexhepija, že vodili z 2:0. To je bil tudi izid prvega polčasa. Tudi nadaljevanje je teklo po grosupeljskih notah. Še dva zadetka v prvih desetih minutah drugega polčasa sta praktično dokončno razblinila vse dvome o zmagovalcu. V krstnem nastopu v dresu Brinja Grosuplje je zadel Alexander Stožinič, svoj drugi zadetek na tekmi pa je dosegel Primož Potočar. Nogometaši Brinja so tekmo mirno pripeljali do konca, ob tem je zadel še Miha Černe za končnih 5:0.

Trener Goran Markovič: "Težko pričakovano prvo tekmo v spomladanskem delu prvenstva so fantje opravili z odliko. Proti zgoščeni obrambni postavitvi gostov nam je uspelo hitro zadeti,  s čimer smo si olajšali delo. Treba je gledati naprej, saj nas v ponedeljek čaka gostovanje na Dobu. Fantom čestitke za uspešno otvoritev spomladanskega dela prvenstva, predvsem pa me veseli njihov odnos do tekme in želja po uspehu. Nas pa ta rezultat ne sme zavesti."

Naslednji vikend mladinci gostujejo pri tretje uvrščenemu Dobu. To bo zahtevna tekma, saj še niso zbledeli spomini iz jesenskega dvoboja v Grosuplju, ko je v razburljivi tekmi zmaga s 4:3 ostala doma. Tekma v Dobu bo na praznični ponedeljek s pričetkom ob 16. uri.(gr)