3.SNL> Člani odpravili tudi Kolpo

NK BRINJE GROSUPLJE : ND KOLPA 2 : 1 (0:0)
Denis Petrovič(58'), Matic Pvh(69'); Žiga Kočevar(59')

Grosupeljski nogometaši so nadaljevali spomladanski niz odličnih rezultatov. V Grosuplju je padla Kolpa, ki se je pokazala kot trd oreh.

Domači nogometaši so imeli pobudo in posest žoge. Toda v 19. minuti bi gostje lahko povedli. Napaki v obrambni vrsti Grosupeljčanov je sledil prekršek nad belokranjskim napadalcem v kazenskem prostoru. Domači vratar Nikola Cvijić je ubranil strel iz enajstih metrov in rezultat je ostal 0:0. V nadaljevanju prvega polčasa je sledil pristisk domačih, katerega pa enostavno niso uspeli pretopiti v zadetek. Bilo je nekaj res ugodnih situacij, kjer bi enostavno morali zadeti. V zadnjih sekundah prvega polčasa, so celo zadeli, vendar je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil zadetek.

Tudi drugi polčas se je nadaljeval s premočjo domačih nogometašev in dobrih 12 minut igre v drugem polčasu so potrebovali za vodilni zadetek, ki ga je dosegel prvi strelec ekipe Denis Petrovič. Toda padec koncentracije je botroval izenačujočemu zadetku, ki so ga gostje dosegli le minuto pozneje. V 24. minuti je drugi zadetek iz roba kazenskega prostora dosegel Matic Povh in povedel Brinje Grosuplje v vodstvo z 2:1. Grosupeljčani so bili tudi v nadaljevanju boljši nasprotnik, vendar vodstva niso uspeli povišati. Gostje so imeli nekaj obetavnih protinapadov, katere so grosupeljčani uspešno zaustavili.
To je bila še četrta zaporedna spomladanska zmaga, oziroma peta povrsti v drugem delu prvenstva.
Trener Goran Stankovič: "Po pričakovanjih je bila težka tekma in to kljub kontroli žoge, ki je bila v naši posesti večino tekme. V fazi obrambe smo bili na trenutke nezbrani, predvsem v reakcijah po izgubljeni žogi. Motivacijski moment bo potrebno dvigniti na višji nivo kot je bil v preteklih tekmah. V fazah napada je bil problem v koncentraciji in nepotrpežljivosti, kar je pomenilo cel kup neizkoriščenih priložnosti. Za nas je vsaka tekma kot finalna in tako se moramo tudi obnašati. Vnaprej vpisane točke se lahko hitro maščujejo. Pred nami so psihično težke tekme, zato moramo biti v vseh pogledih maksimalno zbrani. Fantom čestitam za zmago."

Prva postava: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić, Denis Petrovič, Miha Černič, Žiga Istenič, Rok Šporar, Dominik Ivkič, Denis Boh, Matic Povh, David Dedić, Rezerve: Andraž Žugič, Miran Ivanovski, Boštjan Štampfel, Alen Hadžipašić, Nal Strajnar, Primož Rozina, Jaka Cimerman.

Naslednjo soboto ob 17:00 sledi gostovanje na Jesenicah.