CHAMPIONS TROPHY 2018

V nedeljo, 29.04.2018, se je selekcija U-10 udeležila kvalifikacijski turnirja Champions Trophy v avstrijskem Beljaku.

Na turnirju je sodelovalo 10 ekip. V skupinskem delu tekmovanja so nas čakale štiri tekme proti avstrijskim ekipam: SC St. Veit, SV Viktoria Viktring, RZ Pellets WAC in SV Villacher. Že po uvodnih tekmah se je videlo, da so fantje odlično razpoloženi, kar so potrdile tudi visoke zmage nad nasprotniki.

Dobro in učinkovito igro, so fantje prenesli tudi v drugi del tekmovanja. V polfinalu je sledila tekma proti avstrijski ekipi KAC. Tekmo smo začeli dobro in hitro povedli z 3:0, kar je zadoščalo za zmago in uvrstitev v finale. Po pričakovanjih nas je tam čakala ekipa Bilj. Po slabem začetku in hitrem vodstvu Primorcev smo se v nadaljevanju zbrali in pokazali igro, ki nas je krasila skozi celoten turnir in hitro izenačili ter tudi prešli v vodstvo z 4:1, ki smo ga uspeli zadržati vse do konca.

Z zmago na turnirju, so se fantje uvrstili na glavni turnir Champions Throphy, ki velja za enega izmed največjih in najkakovostnejših turnirjev te starostne skupine na svetu. Letos se bodo naši fantje v konkurenci 128 klubov iz vsega sveta pomerili z vrstniki iz klubov kot so: Liverpool, Manchester City, Juventus, Aletico Madrid, Roma, Benfica, Glasgow Rangers, Southampton, Schalke, Sunderland, Besiktas Istambul, in še mnoga odmevna imena..

Turnir se bo odvijal 15.-18.6.2018 na Dunaju.
Seznam vseh ekip in več informacij o turnirju pa si lahko pogledate tudi na uradni spletni strani:
http://www.u10.champions-trophy.at/index.php/final/teilnehmer

Foto album na tej povezavi.

Foto: Matej Macedoni