Krog pred koncem 3.SNL center Brinje trenutno na vodilnem mestu

NK BOHINJ : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 4 (0:1)
Rozina Primož(14'), Cimerman Jaka(57'), Ivanovski Miran(64'), Petrovič Denis (84')

Tekma, v kateri ti javnost že v naprej pripiše zmago so najzahtevnejše. Sploh če nasproti stoji ekipa, ki nima ničesar izgubiti, hkrati pa na svoj naćin išče prestižno presenečenje.

Domači so se pričakovano povlekli na svojo polovico. Grosupeljčani so prevzeli pobudo in z igro okoli domače obrambe graditi napade proti vratom Bohinja. Do prvega zadetka je bilo potrebno počakati do 14. minute, ko je Žiga Istenič na robu kazenskega prostora našel Primoža Rozina, ki je s svojim prvim letošnjim zadetkom v 3.SNL povedel nogometeaše Brinja Grosuplja v vodtstvo z 0:1. Gostje so iskali svoje priložnosti predvsem v protinapadih, ki pa so jih gostje hitro ustavljali. Domači so uspeli v prvem polčasu le enkrat ogroziti vrata gostov in s svojim bunkerjem uspešno ubranili minimalen zaostanek.

Do povišanja vodstva je prišlo v 12. minuti igre v drugem polčasu, ko je po kombiniranju Grosupeljčanov v domačem kazenskem prostoru, brez obotavljanja žogo v domačo mrežo pospravil mladinec Jaka Cimerman. Izklučitev domačega igralca je v nadaljevanju pomenila nekoliko lažje delo za goste. Sedem minut pozneje je semafor na bohinjskem igrišču že kazal rezultat 0:3, ko je Miran Ivanovski dosegel 12. zadetek v letošnji sezoni 3.SNL center, po asistenci trenutno najboljšega strelca tretjih lig Denisa Petroviča. Denis Petrovič je v 84. minuti srečanja postavil končni izid, ko je izkoristil gnečo v kazenskem prostoru Bohinja, po izvedenem kotu Brinja. V 88. minuti je imel Denis Petrovič priložnost doseči še svoj drugi zadetek na tekmi, vendar mu je domači vratar kazenski strel iz 11m ubranil. 

Trener Goran Stankovič po zmagi v Bohinju: "Skozi celotno srečanje smo gledali enosmerni promet. Bili smo zelo motivirani, vendar v fazi napada nekoliko nestrpni. S psihološkega vidika verjamem, da je bila tekma težka in fantom čestitam za zmago."

Postava NK Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alen Hadžipašić, Denis Boh, Matic Povh, Denis Petrovič, Miran Ivanovski, Žiga Istenič, Alan Muratagić, Primož Rozina, Dominik Ivkič. Rezerve: Mark Prosič, David Dedić, Tim Kalin, Jaka Cimerman, Primož Potočar, Miha Černe, Rok Šporar

Z zmago so se Grosupeljčani prvič v sezoni zavzeli vrh prvenstvene lestvice 3.SNL center, ki ga bodo držali vsaj do sobote, ko bo v celoti odigran 25. krog. Obeta se izjemni nogometni vikend 27. in 28. maja v Grosupljem. Celotna sezona, sploh pa spomladanski del Brinja Grosuplje v 3.SNL center sta izjemna, zato vas že danes povabimo, da se v soboto 27.05.18 ob 16:30 dobimo na stadionu Brinje Grosuplje in se skupaj poslovimo od sezone 2017/2018. Mogoče pa nas čaka presenečnje. VABLJENI.