Mladincem in kadetom žal ni uspelo

U-17> NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA 1911 0 : 1
U-19> NK BRINJE GROSUPLJE : ND ILIRIJA 1911 2 : 0
Andraž Einsiedler(14'), Jaka Cimerman(45')

Pred zadnjim 27. krogom 2.SML/SKL zahod so bila velika pričakovanja. V neposrednem dvoboju sta Brinje in Ilirija odločala o vstopu v 1.SML/SKL. Grosupeljčani so za preboj iz dveh tekem potrebovali doseči 4 točke, medtem ko je bilo gostom dovolj vsaj točkovno izenačen rezultat.

Še enkrat več se je pokazalo, da statistika ne pove veliko. Kadetski ekipi sta se v zadnjih dveh sezonah pomeril pet krat in prav vse dvoboje so dobili grosupeljski nogometaši. Gostje so že v drugi minuti srečanja povedli, potem ko so Grosupeljčani storili grobo napako v obrambni vrsti. Kljub temu, da je bilo do konca tekme praktično še 80 minut, kadetom Brinja ni uspelo zatresti nasprotnikove mreže. V igri je bilo vse preveč nepotrebne nervoze, ki jo je pomembnost tekme le še stopnjevala. Temu primerna je bila tudi igra, ki ni stekla kot običajno. Čvrsta, borbena mogoče na trenutke groba igra, ni prinesla obilo priložnosti za zadetek. Še najbljižje izenačenju so bili po strelu z glavo v prvem polčasu, a je žoga zletela tik mimo vratnice že premaganega gostujočega vratarja in po strelu s tako imenovanimi škarjicami v drugem polčasu, ko je žoga zletela tik nad prečko gostujočih vrat. Zmaga je na veliko veselje gostov odšla v Ljubljano. 

Žal je tako že kadetska tema odločila potnika v 1.SML zahod.

Tekma mladinskih selekcij je bila tako le prestižnega značaja. Mladinci Brinja so kljub razočaranju korektno odigrali tekmo, bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik in zasluženo zmagali. Žal je bila to slaba tolažba, ki je po tekmi iz očesa marsikaterega domačega igralca in navijača priklicala nekaj solz.

Na koncu moramo športno čestitati Iliriji za končni uspeh.

Žal lahko ugotovimo, da onovni cilj sezone, ki je bil tudi javno izražen ni bil dosežen. Kje so bili vzroki za nesuspeh bo ugotavljal upravni odbor kluba, ki ekipama sporoča: "Klub in klubska uprava ne glede na končne izide tekmovalne sezone iskreno čestita fantom ter njihovim trenerjem za požrtvovalnost in kvaliteto prikazane igre. Verjamemo, da je ob ambicioznih ciljih razočaranje toliko bolj boleče, a predvsem v takih trenutkih se pokaže karakter in enotnost ekipe. Verjamemo, da slednje našim ekipam ne manjka. Mi smo lahko le ponosni na vas."

Za pravega športnika in ekipo velja, da ni pomembno kolikokrat pade, temveč da enkrat več vstane.