3.SNL> Člani odigrali izjemen niz

NK BRINJE GROSUPLJE : NK SAVA KRANJ 5 : 2
Denis Petrovič(6', 48', 89'), Denis Boh(40'), Rok Šporar(56'); Matic Pavlič(18'), Kenen Bosnić(77')

V zadnjem krogu 3.SNL center se je odločalo o prvaku lige. V dvoboju na daljavo so bili po izjemnem spomladanskem nizu prav nogometaši Brinja, ki so grozili vodilnem Bledu.

Nogometaši Brinja so doma gostili kranjsko Savo. Za obe ekipi je bila tekma velikega pomena, saj ob že omenjenem boju domačih za nalov, so točke za obstanek v ligi potrebovali tudi gostje.

Nogometaši Brinja Grosuplje ničesar niso prepuščali naključju. Najboljši strelec ekipe in lige Denis Petrovič je že v 6. minuti načel gostujočo mrežo. Gostje so sicer dobrih 10 minut pozneje izenačili. Premoč v igri so domači z novim vodilnim zadetkom kronali 5. minut pred koncem prvega polčasa, ko je svoj drugi prvenstveni gol v sezoni dosegel Denis Boh.
Drugi polčas so domači odprli odlično. Nov zadetek je že v tretji minuti nadaljevanja dosegel Denis Petrovič za vodstavo s 3:1. V 11. minuti nadaljevanja je vodstvo na 4:1 povišal Rok Šporar. Minuto pred koncem tekme je s hat-trickom rezultat tekme postavil Denis Petrovič, ki je z naskokom postal najboljši strelec tretje lige.

Na Bledu je hkrati potekala napeta končnica tekme. Potem ko so Blejci v prvem polčasu že povedli s 3:0, so se Zagorjani vrnili v igro in ogrožali zmago domačih vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Na žalost grosupeljskih nogometašev, jim izenčujočega zadetka ni uspelo doseči, tako so naslov prvaka po zmagi s 4:3 osvojili nogometaši Bleda.

Kljub nekaterim namigovanjem tako za tekmo na Bledu, kot v Grosupljem, smo videli napet športni dvoboj na daljavo v katerem so Blejci zdržali pritisk katerega so skozi zadnjo tekmo posredno na njih vršili nogometaši Brinja.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić(od 58' Tim Kalin), Denis Petrovič, Miran Ivanovski, Žiga Istenič(od 46' Rok Šporar), Alen Hadžipašić, Nal Strajnar, Primož Rozina(od 58' David Dedić), Dominik Ivkič, Denis Boh, Matic Povh. Rezerve: Tim Kalin, Rok Šporar, David Dedić

S tekmami 26. kroga je padel zastor na letošnje tekmovanje v 3.SNL center. To je bilo prvenstvo, ki je Nogometnemu klub Brinje prineslo največji tekmovalni uspeh v članski kategoriji v njegovi razmeroma kratki zgodovini.

Ekipa se je po jesenskem delu prvenstva nahajala na 5. mestu prvenstvene lestvice. V zimskem premoru je, za nekatere presenetljivo, vodenje članske ekipe od Gorana Markovića prevzel Goran Stanković. V zimskem pripravljalnem obdobju je ekipa odigrala celo vrsto zahtevnih tekem proti hrvaškim in slovenskim prvoligašem. Nogometaši so dobro pripravljeni pričakali spomladanski del prvenstva, kjer so se iz tekme v tekmo dvigovali po lestvici navzgor. To je bila z naskokom najboljša sezona članske ekipe Nogometnega kluba Brinje. Ob uvrtitvi na 2. mesto prvenstvene lestvice, ko je grosupelsjkim nogometašem dobesedno za en gol ušla uvrstitev povsem na vrh. Odigrana je bila izjemna serija tekem, saj je bil zadnji poraz zabeležen 21.10.2017 v 10. krogu, po njem pa je bilo idigranih 16. tekem brez poraza, trije neodločeni rezultati in 13 zmag.

 Nogometaši počasi ohajajo na kratek poletni oddih. Verjamemo, da bo jedro ekipe ostalo v Grosupljem, kateremu se bo prav gotovo priključilo nekaj nogometašev, ki so končali mladinski staž v lastni nogometni šoli.

Vsekakor lahko nestrpno pričakujemo naslednjo sezono, ko bo v 3.SNL center nastopalo 10 klubov, tudi z letošnjim zmagovalcem Bledom, ki se bodo borili predvsem za vstop v novo ustanovljeno 14 člansko ligo 3.SNL zahod za sezono člansko  2019/2020, ki bo združevala štiri medobčinske nogometne zveze iz zahodnega dela Slovenije.