U-10 na Dunaju z odličnim zaključkom sezone

Selekcija nogometašev NK Brinja Grosuplje do 10 let je odlično zaključila letošnjo nogometno sezono. Konec aprila se je ekipa 10 fantov udeležila kvalifikacijskega turnirja za Champions Trophy v avstrijskem Beljaku in se z zmago na turnirju kvalificirala na glavni turnir Champions Throphy U10. Ta je potekal na Dunaju od 15.-17.6.2018.

Turnir Champions Trophy velja za enega največjih turnirjev te starostne skupine na svetu. Fantje so se v konkurenci 128 klubov merili z vrstniki priznanih klubov kot so Liverpool (končni zmagovalci), Manchester City, Juventus, Aletico Madrid, Roma, Benfica, Glasgow Rangers, Southampton, Schalke, Sunderland ter Besiktas Istambul.

Na turnirju so tekmovali Matej Cingerle Savić, Gašper Možina, Bor Vujanič, Matej Mehle, Jan Balažic, Benjamin Zabukovec, Vid Kenk, Valter Macedoni, Tian Karalić Jakovac in Maks Rukavina, v spremstvu trenerjev Erika Marinška in Saše Tekića.

V skupinskem del tekmovanja so Brinjčani po srčni in borbeni igri presenetljivo osvojili prvo mesto v skupini v konkurenci Lokomotiva ZG, AS Roma, SC Staaken Berlin, Ramadani Soccer Academy, Wolfsberger AC, SPG Innsbruck West, Zistersdorf SV ter se tako uvrstili v finalni del.

Zaključne boje so odigrali v skupini z ekipami Eger SE, Benfica Lissabon in Atletico Madrid. Z zmago nad Atletico Madrid so dosegli 3. mesto v skupini in v nadaljevanju s tekmami proti Domžalam, turškem Altinordu FK in Schalkeju zasedli končno 22. mesto.

Fantje so po mnenju trenerja Erika Marinška dosegli izvrsten rezultat in s tem najboljšo možno promocijo kluba in kraja, iz katerega prihajajo. Klub tako v širši regiji dobiva vedno večjo veljavo. Dejstvo, da se lahko enakovredno kosajo z vsemi najboljšimi nogometnimi akademijami, je potrditev, da v klubu delajo kakovostno ter odlično napredujejo. Za fanti je tako nepozabna izkušnja in odlična iztočnica za novo sezono.

Finančno so udeležbo podprli donatorji: Občina Grosuplje, NK Brinje Grosuplje, Mehle gradnje d.o.o. ter vsi starši, za kar jim gre velika zahvala. Najlepše so se starši zahvalili trenerju, ki je vodil, spodbujal in verjel v ekipo svojih mladih nogometašev. (mm)