Veterani gostovali na Portugalskem

Že nekaj let klubski zaključek aktivnosti v NK Brinje Grosuplje pripada veteranski ekipi, ki se udeležuje različnih aktivnosti. Po večletnem zaporednem gostovanju na turnirju v nemškem Passau, je v letošnji sezoni sledila sprememba in odhod v najbolj zahodno državo Evrope.

V Porto na Portugalsko se je tako odpravila 15 članska ekipa, kateri je je bil glavni cilj druženje in spoznavanje novih prijateljev. Ključno orodje pa seveda nogomet.

Vrhunec več dnevnega potepanja po Portu, ki je vključeval ogled mestnih znamenitosti in spoznavanje zgodovine, je bila seveda nogometna tekma. Gostovanje na nogometnem stadionu v Ermesindu proti Mitra F.C. je bilo uspešno tudi rezultatsko. Kljub nekoliko previdnosti ob pogledu na precej mlajšega nasprotnika je zmaga z visokimi 8:2 odšla v Grosuplje.

MITRA F.C. : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 8 (0:4)
strelci Brinje: Duško 4x, Primož, Filipe, Adis in Mitja

Skupno druženje po tekmi, ki so ga pripravili domačini, je s svojim obiskom počastil podžupan občine Valongo Paulo Esteves Ferreira. Občino, ki je predmestje Porta sicer sestavljajo tri večja mesta Alfena, Valongo in Ermesinde.

Zahvala za odlično organizacijo izleta gre članu naše veteranske ekipe Filipeju De Sousi.

Ob povratku domov pa je bil seveda že narejen osnovni načrt za naslednjo sezono.