3.SNL center> Prve tri točke na domačem kontu

NK BRINJE GROSUPLJE : NK SVOBODA LJUBLJANA 2 : 0 (0:0)
Miha Černe(77'), Alan Muratagić(81')

V Grosupljem je v 1. krogu 3.SNL center gostoval novinec v tretjeligaški druščini NK Svoboda Ljubljana. Domači nogometaši, ki so bili gledano skozi celotno srečanje boljši nasprotnik, so goste zlomili v zadnjih 15.-ih minutah tekme.

Od tokratne zmaga bo v spominu ostal le rezultat. Grosupeljčani so izkoristili svojo individualno kvaliteto, a bili še precej oddaljeni od igre, ki so jo prikazovali v spomladanskem delu minule sezone. Ljubljančani bi lahko potek tekme v začetku drugega polčasa odpeljali v povsem drugo smer, vendar nezbranosti Grosupeljčanov na srečo niso uspeli kaznovati.

Nogometaši Brinja so sicer v obdobjih dobre igre, predvsem v zadnjih desetih minutah prvega in drugi polovici drugega polčasa, kar tekmovali, kdo bo zapravil lepšo priložnost za zadetek. Na koncu je 13. minut pred koncem tekme največ zbranosti pokazal mladi branilec Miha Černe in svoje moštvo povedel v zasluženo vodstvo. Štiri minute pozneje je za miren zaključek tekme poskbel Alan Muratagić, ki je postavil končni izid tekme 2:0.

Po tekmi je trener Brinja Goran Stanković povedal: "Za nami je prva tekma, ki se je končala po naših željah. Glede naše igre pa ne moremo biti popolnoma zadovoljni, saj je v obeh fazah igre še veliko rezerve. Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši. V prihajajočem tednu bomo probali odpraviti napake in se dobro pripraviti za naslednjo tekmo. Fantom čestitam za zmago."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Alan Muratagić, Matevž Gabrovšek, Primož Potočar, Miran Ivanovski, Niko Adamič, Matevž Fortin, Miha Černe, Denis Boh, Matic Povh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Adnan Hajdarević, Ervin Smajić, Alen Hadžipašić, Nal Strajnar, Rok Šporar, Grega Končar.

Podrobnosti tekme na TEJ POVEZAVI.

Pomembne so prve tri točke v novi sezoni, ki omogočajo mirno pripravo na naslednjo tekmo in večjo sproščenost v igri. Ta bo ob koncentraciji za zahtevno gostovanje in uspeh v Zagorju še kako potrebna.

Navijači vabljeni v Zagorje, kjer se bo tekma 2. kroga igrala v soboto 25.08.2018 ob 17:30.