2.SML> Odlična tekma mladincev v Kopru

FC KOPER : NK BRINJE GROSUPLJE 1 : 2 (1:1)
Strelec: Vukičević(44', 58')

Mladinci Brinja Grosuplje so v Kopru odigrali odlično tekmo, tekmo preobratov in čustev, ki se je na koncu končala z zasluženo zmago.

Domači so bili v začetku tekme podjetnejši in si pripravili nekaj priložnosti za zadetek, ki pa jih niso uspeli izkoristiti. V nadaljevanju smo gledali precej izenačeno tekmo. Tik pred koncem prvega polčasa je za vodstvo Brinja zadel David Vukičević. Že v naslednji akciji so domači izenačili, potem ko danem zadetku koncentracija grosupeljskih nogometašev očitno ni bila na ustreznem nivoju. Rezultat polčasa 1:1.

V Drugem polčasu je že v 4. minuti nadaljevanja sledil hladen tuš za Grosupeljčane. Zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen Šparovec. Kljub igralcu manj na igrišču so še naprej igrali svojo igro, niso se zaprli in branili točke, temveč s pogumno igro ogrožali Koprska vrata. Nagrada je prišla v 58. minuti, ko je lepo akcijo ekipe s svojim drugim golom na tekmi zaključil Vukičević. V nadaljevanju so nogometaši Brinja z borbeno igro kontrolirali igro in jo tudi uspešno pripeljali do konca in zmage z 1:2.

S predstavo svojih nogometašev je bil zadovoljen tudi trener Goran Marković: "Prva tekma in takoj pravi derbi, prava tekma, dobro vzdušje, dobra igralna površina in na koncu še naša zmaga. Tekmo smo slabo odprli, saj so si domači po naših idnividualnih napakah ustvarili 2,3 lepe priložnosti. Po 15 minutnem mrku pa smo prevladovali na igrišču, lahko rečem, da tekma ni bila popolna, ampak smo jo imeli pod nadzorom, če pa bi bili v zaključku akcij bolj dosledni v razporedu bi bili še bolj uspešni. V drugem polčasu je sledila naša izključitev, kar se mi zdi da je tekmo prelomilo in da so fantje odigrali pogumno, predvsem kako so bili samozavestni na žogi, da so si še več upali, kar nas je pripeljalo do vodečega zadetka po izjemni kombinaciji. Zadnjih 25 min pa smo odigrali timsko, veliko tekli, šprintali, skakali, dejansko tekmo izborili v svoj prid, za kar čestitam celotni ekipi. Nas pa ta tekma ne sme zavesti, saj kljub dobi igri moramo težiti, da bomo še boljši, da smo še bolj dominatni, predvsem pa biti bolj odločni od začetka do konca."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Za organizacijo tekme si FC Koper zasluži najvišjo oceno. Redko se zgodi, da lahko mladi nogometaši odigrajo tekmo v takšnem ambijentu in tako dobro pripravljenem igrišču. Tokrat sta obe ekipi dane pogoje izkoristili in z odlično tekmo navdušili številne gledalce.