3.SNL> Zmaga v derbiju proti Ivančni Gorici

NK BRINJE GROSUPLJE : NK IVANČNA GORICA 1 : 0
Jaka Cimerman(16')

To je bil derbi v pravem pomenu besede. Sicer s samo igro ekip ni ravno navdušil, je pa imel vse prvine, ki jih takšna tekma običajno ima.

Nogometaši Brinja so povedli v 16. minuti srečanja, ko so akcijo izpeljali Matevž Gabrovšek, Matevž Fortin in Jaka Cimerman. Podaja Gabrovška in vtekanje Fortina v pravem trenutku sta iz igre vrgla celotno obrambno linijo gostov. Fortin je po levi strani sam stekel na nasprotnikovo polovico in iz leve strani podal v sredino, kjer je akcijo spremljal Jaka Cimerman, ki je žogo potisnil v mrežo domačih. V nadaljevanju so nogometaši Brinja imeli še nekaj ugodnih situacij, ki pa niso bile uspešno zaključene. Gostje so edino resno priložnost imeli tik pred odhodom na odmor.

V drugem delu igre so s strelom iz razdalje prvi poizkusili nogometaši Brinja, ki pa v nadaljevanju igre niso več prihajali do zaključkov na gol Ivančanov. Gostje so po prihodu prevzeli pobudo in kazali željo po izenačenju, poizkušali pa predvsem s streli z razdalje, ki pa niso bili natančni. Tekmo bi moral tri minite pred koncem rešiti Primož Potočar, potem ko je podajo Nika Adamiča namesto v mrežo poslal v prečnik gostujočega gola. Sledilo je napetih in nervoznih zadnjih nekaj minut igre, v katerih pa se rezultat ni več spremenil.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Miha Dobnikar, Adnan Hajdarević, Ervin Smajić, Jaka Cimerman, Matic Povh, Niko Adamič, Matevž Fortin, Denis Boh, Matevž Gabrovšek. Rezerve: Boštjan Štampfel, Primož Potočar, Nal Strajnar, David Dedić, Alexander Stožinič, Jakob Hočevar, Grega Končar.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

To je bila druga zmaga za nogometaše Brinja v dosedanjih sedmih uradnih srečanjih, s katero so se na prvenstveni lestvici učvrstili na tretjem mestu, s točko zaostanka za drugo Ivančno Gorico in dvema za prvim Bledom.

V naslednjem krogu sledi gostovanje pri Savi Kranj, ki zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici. Tekma se bo v Stražišču pri Kranju pričela v soboto 13.10.2018 ob 15:30. Vabljeni.