Mladinci v finalu turnirja ZLATI KAHAN 2020 v Ostravi

Mladinci U-19 na turnirju na Češkem odlično predstavljajo našo in hkrati slovensko nogometno šolo.

Po tekmah v skupinskem delu tekmovanja smo se pogovarjali s trenerjem selekcije Borutom Antončičem, ki je povedal: "V sklopu priprav na krstno sezono v 1. SKL/SML, smo se s selekcijo U19 udeležili 40-ega mednarodnega turnirja Zlata bakla v Ostravi na Češkem, na katerem so v preteklosti sodelovala moštva uveljavljenih evropskih klubov. Sam turnir je zelo dobro organiziran, od hotela do pogojev za trening, predvsem pa igrišča na karerih potekajo tekme so na najvišji ravni. Pohvaliti je potrebno tudi osebje, ki je zelo profesionalno in nenehno skrbi za ekipe. Za nami so trije dnevi v Ostravi, v katerih smo opravili dva treninga in odigrali dve težki tekmi. Po četrtkovi zmagi proti slovaški Žilini, smo se danes pomerili z Karvino. V tekmi za prvo mesto v skupini sta mreži obmirovali, kar je po remiju med omenjenima ekipama pomenilo, da nas v nedeljo ob 13.00. čaka veliki finale, proti ekipi Sigme iz Olomuca.
Prosto soboto bomo izkoristili za dopoldanski trening, popoldan pa bomo odigrali prijateljsko tekmo proti ekipi Frýdek-Mistek, ki tekmuje v 2. mladinski ligi."

Skupina "B"
Brinje Grosuplje : MŠK Žilina 3 : 1
Brinje Grosuplje : MFK Karviná 0 : 0
MFK Karviná : MŠK Žilina 2 : 2

Skupina "A"
FC Baník Ostrava : Górnik Zabrze 0 : 1
FC Baník Ostrava : SK Sigma Olomouc 2 : 4
SK Sigma Olomouc : Górnik Zabrze 1 : 1

Tekma za 5. mesto:
FC Baník Ostrava : MŠK Žilina

Tekma za 3. mesto:
Górnik Zabrze : MFK Karviná

Tekma za 1. mesto:
Brinje Grosuplje : SK Sigma Olomouc

Na turnirju poleg naše ekipe sodelujejo mladinske ekipe čeških, slovaških in poljskih prvoligaških ekip. V nedeljo, predvidoma ob 13:00, bomo tekmo z neposrednim prenosom spremljali tudi na naši Facebook in spletni strani.