3.SNL> Za uvod visoka zmaga

NK BRINJE GROSUPLJE : NK SVOBODA LJUBLJANA 3 : 0 (2:0)
Povh Matic(10'), Štrancar Klemen(31'), Škerl Filip(82')

V uvodnem krogu prvenstva 3.SNL zahod so se nogometaši Brinja v derbiju pomerili s sosedi iz Ljubljane.

Ekipi sta munulo prekinjeno sezono končali na 2. in 3. mestu prvenstvene lestvice, zato je bilo pričakovati napeto in zanimivo tekmo.

V zanimivem in na trenutke nekoliko živčnem srečanju so se domači nogometaši odlično odrezali. Iz prostega strela je za vodstvo v 10. minuti tekme zadel Matic Povh. Nekoliko srečen vodilni gol v zgodnji fazi tekme, je domače nekoliko sprostil in so bili v nadaljevanju vse bolj samozavestni. Gostje so bili vseskozi nevarni s hitrimi protinapadi, ki pa so jih domači nogometaši uspeli pravočasno zaustavljati. V 30. minuti je vodstvo na 2:0 povišal Klemen Štrancar, kar je bil tudi končni rezultat prvega polčasa.

Sledilo je nekoliko nervozno nadaljevanje srečanja v drugem polčasu. Vse dvome o zmagovalcu je v 82. minuti z zadetkom razblinil Filip Škerl, ki je izkoristil nespretno degažiranje gostujočega vratarja in postavil končni izid srečanje 3:0.

Po tekmi je bil z rezultatom svojih varovancev zadovljen tudi trener Sanel Konjevič, ki je povedal: "Veseli me, da smo vstopili v novo sezono z zmago, ki je povsem zaslužena. Kljub zelo dobri igri in vodstvu z 2:0 smo v 2 polčasu malce slabše stali na igrišču in tekma je postala precej bolj nervozna kot smo si želeli. Cilj, ki smo si ga zadali pred tekmo je dosežen in to je vse kar šteje."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Naslednjo nedeljo sledi gostovanje pri novem tretjeligašu Škofji Loki. Tekma brez gledalcev se bo pričela ob 17. uri.