1.SML> Za uvod zmaga na gostovanju

U-19> ND MURA : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 3 (2:1)
Vito Štrakl(21', 31'); Damis Šabić(10', 48'-11m), Nejc Močnik(52')

Mladinci so v svojem prvem nastopu med najboljšimi slovenskimi mladinskimi moštvi v gosteh premagali vrstnike Mure.

Že v prvem polčasu je imela tekma nekaj zasukov. Za prvi zadetek v novi sezoni je v 10. minuti poskrbel Damis Šabić, ki je zadel za vodstvo Brinja z 1:0. Muri je do konca prvega polčasa z dvema zadetkoma uspel preobrat za vodstvo ob polčasu z 2:1

Že uvodne minute drugega polčasa so bile zelo napete. Najprej je Damis Šabić izkoristil kazenski strel in s svojim drugim zadetkom na tekmi izid izenačil na 2:2. Štiri minute pozneje je bil iz igre uspešen še Nejc Močnik, ki je zadel za vodstvo Brinja s 3:2 in hkrati postavil končni rezultat tekme.

Vodja mladinskega pogona Goran Markovič je po zmagi mladincev povedal: "Čestitke za zmago in predvsem prikazano igro. S tem so dokazali, da se tudi na tem nivoju, da igrati nogomet, predvsem pa je potrebno biti skozi celotno srečanje maksimalno fokusiran na zadeve, ki se jih dogovorimo pred tekmo. Že v sredo nova tekma proti ekipi Kopra, kjer si želimo nove dobre predstave."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Bo pa verjetno imela tekma še tretji polčas za zeleno mizo. Za domače moštvo Mure naj bi zaigral igralec, ki za nastop ni imel pravice, kar pomeni da zna biti tekma registrirana z rezultatom 0:3 za Brinje.

Že v sredo v Grosupljem gostuje FC Koper, tekma se bo pričela ob 17. uri, še vedno brez prisotnosti gledalcev.