1.SNL U15> Po visokem vodstvu trepetali za zmago

NK KRKA : NK BRINJE GROSUPLJE 2 : 3 (0:2)

Starejši dečki U-15 so v 1. slovenski nogometni liugi U-15 zahod gostovali v Novem mestu.

Dober rezultatski izkupiček po vodstvu nogometašev Brinja z 2:0 je po prvem polčasu obetal mirno nadaljevanje tekme. Zadetka sta dosegla Rok Aleksander Kadrijevič in Mark Tomšič.

Tudi drugi del igre se je nadaljeval po grosupeljskih notah. Za vodstvo s 3:0 je še drugič na tekmi zadel Rok Aleksander Kadrijevič. Toda sredi drugega polčasa je padla koncentracija in domači so se z dvema zadetkoma vrnili v igro. Sledil je napet zaključek tekme v katerem se rezultat ni več spreminjal.

Trener Erik Marinšek je po tekmi povedal: "Kljub veliki vročini, ki je krojila tempo igre smo prvi polčas začeli dobro in kontrolirali potek tekme. Poleg 2 doseženih golov smo imeli še kar nekaj situacij iz katerih bi morali doseči kakšen gol več in že v prvem polčasu določiti zmagovalca, vendar se je znova pokazala naša neodločnost v zaključku akcij. Tudi začetek drugega polčasa je bil v znamenju prvega, kjer smo hitro povišali vodstvo. Potem pa je sledil nerazumljiv padec koncentracije, kjer smo iz nič pustili nasprotniku da je v obdobju 5 minut dosegel 2 zadetka in se vrnil v tekmo. Zaradi nesigurnosti, ki se je "naselila" v glave nismo uspeli več vzpostaviti naše igre in mirno odreagirati na situacijo. Tako smo ponovno pustili, da je bilo zadnjih 15 minut tekme živčne in divje, kjer bi se lahko zgodilo marsikaj. K sreči je ostalo pri minimalni zmagi je pa bilo to veliko opozorilo za fante, da si na nivoju prve lige ne moreš privoščiti, da ob "visokem" vodstvu začneš igrat polovičarsko in neodgovorno, saj se take stvari hitro kaznujejo. Upam, da je bila to dobra lekcija za vse nadaljnje tekme."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Brinje je po dveh krogih v skupini sedmih ekip s polnim izkupičkom na vrhu prvenstvene lestvice 1.SNL U15 zahod.

V prihodnjem 3. krogu bi se morali Grosupeljčani v sredo pomeriti z Ilirsko Bistrico, ki pa je po prvem krogu izstopila iz lige, v četrtem krogu sledi gostovanje na Bonifiki pri FC Koper. Tekma se bo predvidoma odigrala v soboto ob 18. uri.