Odmevni prestop: Samo Matjaž odhaja v Italijo

Mladi 16-letni branilec Samo Matjaž je iz NK Brinje Grosuplje prestopil v italijanski klub S.P.A.L. iz Ferrare. Za člana slovenske reprezentance do 16 let je prestop v klub, ki se v aktualni sezoni bori za takojšnjo vrnitev v Serie A, velika življenjska odločitev in korak naprej v njegovi nogometni karieri.

Samo je bil član NK Brinje Grosuplje od svojega sedmega leta, z generacijo igralcev rojenih leta 2004 pa je pred dvema letoma osvojil naslov prvaka lige U15 zahod. V letošnji sezoni je prvič na uradni tekmi v tretji SNL zaigral tudi za člansko moštvo kluba.

Klub z njegovim prestopom postavlja nove mejnike v svojem delovanju in razvoju. Brinje Grosuplje bo prejel rekordno odškodnino ob prodaji igralca, ta transfer pa tudi dokazuje, kaj vse je mogoče z medsebojnim zaupanjem staršev, igralcev in kluba pri razvoju nogometaša.

NK Brinje Grosuplje s tem prestopom potrjuje uspešnost svojega večletnega sistematičnega dela z mladimi nogometaši. Ta je plod klubske organizacije, usklajenega delovanja vseh klubskih služb in nenehne želje po vsestranskem napredku. Sunkovit vzpon grosupeljskega nogometa v zadnjih letih je posledica vsega tega.

Zgodba Sama Matjaža je tako tudi motivacija in smernica za druge igralce Brinja in dokaz, kaj lahko dosežejo s trdim delom in vztrajnostjo. Verjamemo, da je to le začetek in bomo v prihodnje še mnogim fantom lahko na podoben način pomagali pri kariernih odločitvah in možnostih za nadaljevanje športne poti v nogometno najrazvitejših državah. Nogometna izobrazba v Brinju je namreč najboljša osnova.