U-15> Pogovarjali smo se s trenerjem Goranom Markovićem

Za nogometaši selekcije starejših dečkov U-15 so bili med prvimi, ki so po novoletnemu premoru stopili na domačo zelenico iz umetne podlage in pričeli s treningi.

Kako je v tem času potekalo delo, kaj so nogometaši prikazali in kaj se od njih pričakuje je spregovoril njihov trener Goran Marković: "Po enomesečnem delu, kjer smo opravili lepo število treningov in odigrali tri zahtevne tekme, lahko rečem da smo na dobri poti. Glede same prisotnosti in motivacije na treningu nimam nobenih pripomb, saj fantje delujejo na visokem nivoju. Določene stvari bi radi še nadgradili v sami igri, saj si želimo biti še bolj organizirani kot smo sedaj. Bo pa to zelo zahtevno obdobje, saj bo poleg velike količine treningov/tekem, potrebno še velik poudarek dati šoli, tako da bodo tudi v samem organizacijskem smislu morali biti dosledni, saj bodo s tem sami sebi olajšali delo, mi trenerji pa smo tukaj da jih usmerjamo in jim predvsem pomagamo, če naletijo na kakšne težave."

 

V tem času so že odigrali nekaj zahtevnih pripravljalnih tekem. Doma so se pomerili s tretje uvrščeno ekipo 1.SNL U-15 vzhod, dvakrat pa so gostovali pri sosedih, ker so se pomerili z vrstniki dveh tradicionalnih klubov.

HNK RIJEKA : NK BRINJE  1 : 1 (0:1)
NK BRINJE : NŠ KRŠKO  4 : 1 (2:1)
GNK DINAMO ZAGREB : NK BRINJE  2  :0 (1:0)

Na pripravljalnih tekmah ni pritiska rezultata. Na njih je najlažje prenašati elemente iz treningov v proces igre na tekmi. Ob zahtevnih nasprotnikih je naloga še zahtevnejša.

Goran Marković je po odigranih tekmah dejal: "Na vseh tekmah smo videli veliko dobrih stvari z naše strani, hkrati pa so vse naše napake prihajale na tekmah zelo do izraza, kaj in kje moramo biti še bolj natančni, odgovorni predvsem odločni pri sprejemanju odločitev tako v obrambi kot napadu. že v tem tednu nas čakata dve zahtevni tekmi proti ekipi Olimpije in Celja, kjer bodo zahteve iste oz. še za odtenek bolj zahtevne."