3.SNL> Zanesljiva domača zmaga proti Savi

NK BRINJE GROSUPLJE : NK SAVA KRANJ 3 : 1 (2:0)
Dedić David(39'), Šparovec Anže(45'), Cimerman Jaka(49'); Jerina Matic(89')

Dve zmagi in neodločen rezultat, to je bilanca uvodnih treh krogov spomladanskega dela prvenstva. Tokrat Sava Kranj v Grosupljem ni imela nikakršnih možnosti za uspeh.

Domači nogometaši so bilili vseskozi aktivnejši nasprotnik, vendar svoje premoči vse do zadnjih minut prvega polčasa niso uspeli konkretizirati. Gostujočo mrežo je iz prostega strela načel David Dedić. Le nekaj minut kasneje je svoje dodal, sicer še mladinec, Anže Šparovec, ki je zadel za vodstvo ob polčasu z 2:0.

Le nekaj minut igre v drugem polčasu so Grosupelčani potrebovali da so dosegli še tretji zadetek. Jaka Cimerman je bil pozoren in je odbito žogo po izvedbi prostega strela Matica Povha pospravil pod prečko gostujočega vratarja. V nadaljevanju so domači prevladovali, vendar jim ni več uspelo zadeti nasprotnikove mreže. Gostje so dobro minuto pred koncem tekme dosegli časten zadetek.

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Miha Černe, Jaka Cimerman, Anže Šparovec, Primož Potočar, Matic Povh, Nal Strajnar, David Dedić, Rok Šporar, Denis Boh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Jan Debeljak, Luka Pajnkihar, Florgent Rexhepi, Alen Hadžipašić, Jan Kovač

Več o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Zopet je dobilo priložnost kar nekaj igralcev mladinske selekcije. Ob Anžetu Šparovcu, ki je postal že standardni član udarne enajsterice in je danes dobro igro kronal tudi s prvmi članskim zadetkom, sta v drugem polčasu priložnost dobila še Florgent Rexhepi in Luka Pajnkihar, s prvimi minutami pa je debitiral kadet Jan Kovač.

Nogometaši Brinja so (glede na pričakovan razplet prekinjene tekme 18.kroga Zagorje:Ljubljana) prvi dve tretjini prvenstva končali na 4.mestu prvenstvene lestvice. To pomeni, da bodo zadnjo tretjino pričeli na domačem stadionu, kjer bodo gostili Komendo, ki se krčevito bori za obstanek v 3. ligi.