3.SNL> Z dvema manj do izenačenja

NK BRINJE GROSUPLJE : NK KOMENDA 2 : 2 (1:1)
Strajnar Nal(4'), Šporar Rok(82'); Iglič Anže(41'-11m, 72')

V 19. krogu se je v Grosupljem odvila razburljiva tekma 3.SNL center na kateri so nogometaši Brinja, z dvema igralcema manj, odigrali izjemen finiš tekme.

Po uspehu med tednom v pokalnem tekmovanju proti drugoligaškemu Dobu, je sledila prvenstvena tekma proti nasprotniku, ki se krčevito bori za obstanek v tretje ligaški druščini.

Nogometaši Brinja so tekmo dobro odprli in z zadetkom Nala Strajnarja hitro povedli z 1:0. Toda v nadaljevanju ni šlo vse po načrtih. Nepotreben prekršek Davida Dedića ob koncu prvega polčasa je pomenil njegovo izključitev in povrhu še kazenski strel za goste s katerm so izid poravnali na 1:1.

Le 15 minut igre kasneje, je Brinje ostalo še brez drugega igralca na igrišču. V 11. minuti igre v dugem polčasu je v Alen Hadžipašić v obrambni akciji v svojem kazenskem prostoru po mnenju glavnega sodnika storil prekršek za najstrožjo kazen. Rumenemu kartonu za prekršek je sledil še rumeni karton za ugovarjanje in posledično izključitev. Domači vratar Nikola Cvijić je kazenski strel ubranil, vendar so gostje 15 minut pozneje uspeli preiti v vodstvo.
V zadnjih desetih minutah igre je sledil popolni napad igralcev Brinja, ki so si kljub dvema igralcema manj na igrišču pričeli ustvarjati priložnosti. Že eno prvih je izkoristil Rok Šporar, ki je izenačil izid na 2:2. Tudi v preostanku igralnega časa so nogometaši Brinja prevladovali, si pripravili dve lepi situaciji za zadetek, a je zmanjkalo nekoliko moči in športne sreče, da bi v vratih Komende pristala še tretja žoga.

Po tekmi je trener Borut Antončič povedal: "Za nami je pester teden, ki smo ga zaključili s še bolj pestro tekmo. Po sredini zmagi v pokalu, smo pričakovali težko tekmo, ki smo si jo z nekaterimi neumnostmi posameznikov med tekmo še otežili. Poleg zavedanja utrujenosti, je bil pred tekmo glavni poudarek na tem, da poizkušamo nadaljevati s svojo igro, predvsem pa, da v glavah ostanemo skoncentrirani in osredotočeni le nase. Tekmo smo dobro odprli, hitro povedli in nasploh zagospodarili na igrišču. Sicer smo imeli v nadaljevanju nekaj težav proti zgoščeni postavitvi nasprotnika, vendar kontrolirali položaj. V zaključku polčasa pa, po prekinitvi gostov, ko smo žogo že uspešno odbili, nerazumna poteza našega branilca in sledila je izključitev ter kazenski strel, ki je goste vrnil v igro. Kljub igralcu manj smo tudi v drugem delu prevzeli pobudo, nasprotnik pa je pretil iz protinapadov. Po enem izmed le teh je sledila napaka v ožji obrambi, ko je zaradi predolgega jezika sledila še druga izključitev na naši strani in še en kazenski strel, ki ga je naš vratar uspešno ubranil. Ob številčni premoči je nasprotnik uspel povesti, po slabi reakciji v obrambi. Kljub dvema igralcema manj, smo v zaključku tekme strnili vrste in še enkrat pritisnili proti nasprotnim vratom, hitro izenačili in odigrali odličnih 10 minut, ko smo bili bližje zmagi, vendarle je na koncu zmanjkalo nekaj sreče in predvsem moči. Po takšni tekmi lahko samo čestitam fantom za prikazano igro, karakter, nepopustljivost in neizmerno željo po zmagi, za kar verjamem, da nas bo krasilo tudi v nadaljevanju prvenstva. Neodgovornosti posameznikov pa ne bom komentiral. Zahvala še publiki za navijanje in vzpodbudo v zaključku tekme."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Anže Šparovec, Jaka Cimerman, Primož Potočar, Matic Povh, Kevin Tomšič, Nal Strajnar, David Dedić, Rok Šporar, Denis Boh. Rezerve: Boštjan Štampfel, Jan Debeljak, Maj Božič, Florgent Rexhepi, Alen Hadžipašić.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Kljub temu, da skozi tekmo ni šlo vse po načrtu, pa so Grosupeljski nogometaši v zadnjih desetih minutah na noge dvignili svoje navijače, ki so pripravili vzdušje kakršnega v Grosuplju že dolgo ni bilo.

To je bil pristop nogometašev Brinja, s katerim so poslali odlično vabilo svojim privržencem na preostale spomladanske tekme 3.SNL center.

V soboto 13.04.2019 ob 16:30 sledi v Ljubljani tekma 20. kroga proti Svobodi Ljubljana.

Video:

 

Galerija: